Evenimentul Zilei > Sport > Situație fără precedent pentru Halep. Nu s-a întâmplat de opt ani. Românca are probleme
Situație fără precedent pentru Halep. Nu s-a întâmplat de opt ani. Românca are probleme

Situație fără precedent pentru Halep. Nu s-a întâmplat de opt ani. Românca are probleme

Simona Halep poate să iasă din Top 20 WTA în acest final de sezon, dacă nu va reuși o evoluție demnă de consemnat la turneul Indian Wells.

Simona Halep (30 de ani) a avut un an extrem de prost pe plan profesional. La începutul acestei săptămâni, conform clasamentului publicat de WTA, cea mai bună jucătoare de tenis din România este pe poziția a 17-a. Loc pe care nu s-a mai aflat din 2013, anul în care a început să se afirme în tenisul mondial.

Absența prelungită de pe teren nu avea cum să nu se vadă în ierarhia mondială. Iar Halep riscă să iasă și din Top 20. În 2021, sportiva din Constanța a jucat 21 de meciuri, a obținut 15 victorii și a pierdut de 6 ori, de 3 ori a abandonat.

Simona Halep riscă să iasă din Top 20

În acest moment, pe Simona o despart doar 177 de puncte de americanca Coco Gauff, aflată pe locul 21 în ierarhia mondială. Pentru româncă urmează un turneu foarte important, cel de la Indian Wells (6 – 17 octombrie). Acolo unde Halep poate să dea și peste Emma Răducanu, uimitoarea sportivă din Marea Britanie, care la 18 ani a câștigat US Open.

Perioada de regres este complicată și de faptul că Simona și-a schimbat antrenorul. Ea s-a despărțit de australianul Darren Cahill, omul alături de care a obținut cele mai importante succese ale carierei. Locul tehnicianului a fost luat de Adrian Marcu. Om cu care Halep a mai colaborat în ultimii ani.

„Clasamentele nu spun întotdeauna adevărul”

„Nu mai contează acum pe ce loc e Simona Halep, dacă a fost o dată pe locul 1. Aia contează. Că e acum pe 14, după mine, asta nu mai contează. Ea, oricum, nu e jucătoare de locul 14. Clasamentele nu spun întotdeauna adevărul. Simona Halep joacă de numărul 1, 2, 3, acolo. Clasamentele nu mai contează”, spunea Ilie Năstase despre căderea Simonei Halep în ierarhia mondială.

„Au fost lucruri foarte personale. O relație așa bună și frumoasă cum au avut și au ei nu se poate termina. E foarte greu de identificat anumite motive, dar cred că ultimii doi ani, în ceea ce privește cum s-a desfășurat tenisul, cu pandemia, a contribuit la această despărțire amiabilă”, spunea antrenorul Daniel Dobre, antrenor care face parte din staff-ul Simonei, despre despărțirea de Cahill.