Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație explozivă. Un lider de sindicat, pensionar, face saltul de la șef de post la parlamentar
Situație explozivă. Un lider de sindicat, pensionar, face saltul de la șef de post la parlamentar

Situație explozivă. Un lider de sindicat, pensionar, face saltul de la șef de post la parlamentar

Dumitru Coarnă, mult mediatizatul președinte al FSNPPC, un important sindicat din MAI și vicepreședinte al Biroului Național al Confederației Naționale Sindicale Cartel ALFA, a ieșit din nou la rampă. 

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, susține că acesta se află în spatele protestului care a avut loc marți în paralel cu prezentarea bilanțului MAI, când mai mulți polițiști au huiduit la scenă deschisă, pe scările Ministerului.

Vela a avut o ieșire dură la adresa lui Dumitru Coarnă: „Să-și ducă vuvuzelele la IGPR nu la MAI. Este o manevră politică”. El spune că sindicaliștii care protestează sunt conduși de un pensionar care are venituri mai mari decât salariul ministrului și care are „preocupări electorale”.

Coarnă este dat de exemplu în primul rând pentru modul cum a reușit să orchestreze interesele legitime ale personalului activ al MAI în jurul intereselor sale personale.

Acesta a  găsit de cuvință că cel mai bun moment pentru a-și arăta interesul pentru problemele membrilor sindicali, respectiv acordarea drepturilor bănești, a fost organizarea unui protest neaotorizat în fața sediului MAI, deși, în paralel, la aceeași locație, se desfășura bilanțul activității Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2019, unde printre invitați se află și președintele Klaus Iohannis.

La protest au participat aproximativ 100 de polițiști sosiți din toată țara. Surse din sindicat susțin că participanții au fost păcăliți de Coarnă că protestul este unul autorizat și că în cele din urmă, unii dintre ei, s-au convins că este o întrunire folositoare doar liderului lor, care și-a afirmat dorința de a participa pe liste la apropiatele alegeri parlamentare.

Chiar Dumitru Coarnă a confirmat în cursul zilei de 3 martie la un post de televiziune că a urmărit un asemenea scop și în anul 2016, respectiv includerea să pe listele aferente alegerilor parlamentare.

El este susținut în demersul său de președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, cu care se află într-o legătură de amiciție încă din perioada în care primul deținea funcția de șef de post iar al doilea de primar al localității Vâlcelele din jud. Călărași.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: