Evenimentul Zilei > Social > Situație dramatică la Iași. Medicii sunt epuizați și cu nervii la pământ, aparatura nu mai face față. Au ajuns în ghearele morții
Situație dramatică la Iași. Medicii sunt epuizați și cu nervii la pământ, aparatura nu mai face față. Au ajuns în ghearele morții

Situație dramatică la Iași. Medicii sunt epuizați și cu nervii la pământ, aparatura nu mai face față. Au ajuns în ghearele morții

Medicul Vasile Cepoi a vorbit despre coșmarul pe care îl trăiesc colegii săi, în ultimele zile, pentru că au fost asediați de cazurile grave apărute din cauza coronavirusului.

Medicul Vasile Cepoi, din Iași, a anunțat că aparatura din spitale, dar şi personalul medical sunt suprasolicitate din cauza numărului mare de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Avertismentul pe care l-a lansat Vasile Cepoi, medicul din Iași

„Spitalele din Iaşi nu mai rezistă. Nu mai rezistă niciun fel de instalaţie electrică. Nu mai rezistă nici reţele de gaze medicale. Toate sunt suprasolicitate. Inclusiv firmele furnizoare de oxigen nu mai au posibilitatea să asigure continuitatea furnizării de oxigen, a declarat dr. Vasile Cepoi.

El a mai spus că situaţia din spitalele suport COVID din Iaşi şi judeţ este în continuare foarte gravă. „Dimineaţă în UPU de la Spitalul ‘Sf Spiridon’ erau 20 de pacienţi ventilaţi mecanic şi 10 pacienţi care primeau terapie de oxigen. Nu mai erau locuri în terapie intensivă şi în niciun spital.

„La Spitalul Spiridon este o situație aproape critică”

La Spitalul Spiridon este o situaţie aproape critică, dacă maşina nu ajunge în următoarele 2-3 ore vor fi cel puţin 10 pacienţi care nu vor mai beneficia de oxigen. Situaţia este în continuare critică din toate punctele de vedere. Văd că sunt oameni care au un cuvânt de spus, dar care continuă să creadă în tot felul de teorii şi să explice neexplicatul”, a declarat directorul DSP Iaşi.

Medicul a maispus că la Spitalul Modular Leţcani şi la Spitalul de Recuperare sunt operaţionalizate şi alte paturi pentru pacienţii COVID-19 care necesită terapie cu oxigen

.„În spitalele suport COVID sunt ocupate 880 de paturi”

„La Leţcani vor mai fi puse în funcţiune încă 12-14 paturi de terapie intensivă în cealaltă aripă a spitalului. Spitalul de Recuperare a reuşit să mai operaţionalizeze 10 locuri pentru cei cu nevoi mici şi medii de oxigen. Toate locurile se vor ocupa imediat cu pacienţii care se află în UPU în momentul de faţă”, a spus dr Vasile Cepoi.

Potrivit statisticilor DSP Iaşi, în spitalele suport COVID sunt ocupate 880 de paturi, 117 fiind la terapie intensivă. Tot în ultimele 24 de ore s-au înregistrat şi 18 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv. Se află în izolare 4.602 persoane din judeţ, iar 2.138 sunt în carantină la domiciliu. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 97 de internări de persoane confirmate pozitiv la COVID-19.

În judeţ, au fost înregistrate 716 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV2, dintre care 414 în municipiul Iaşi. Incidenţa în municipiul Iaşi este 12,75 cazuri la mia de locuitori, faţă de 12,50 cât era marţi.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: