Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație disperată la Timișoara. Conducerea Spitalului „Victor Babeș” se teme de un incendiu. Ce măsuri de prevedere și-a luat managerul
Situație disperată la Timișoara. Conducerea Spitalului „Victor Babeș” se teme de un incendiu. Ce măsuri de prevedere și-a luat managerul

Situație disperată la Timișoara. Conducerea Spitalului „Victor Babeș” se teme de un incendiu. Ce măsuri de prevedere și-a luat managerul

Tragedia de la Constanța, de la Spitalul de boli infecțioase, în care și-au pierdut viața opt persoane, s-ar putea repeta și la Timișoara, la Spitalul „Victor Babeș”.

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, susține că un incendiu de proporții s-ar putea declanșa în orice moment aici. Din acest motiv, el a solicitat celor de la ISU o autospecială și un echipaj de pompieri în curtea spitalului. Mașina de stingere a incendiului ar trebui să fie în alertă permanentă, gata să intervină în orice moment.

Managerul de la spitalul „Victor Babeș”, din Timișoara, se teme că scenariul de la Piatra Neamț sau de la Constanța s-ar putea repeta și în curtea sa. Spitalul „Victor Babeș” este specializat în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, iar secția de terapie intensivă este suprasolicitată, ca și în celelalte unități de acest fel.

În acest context, Cristian Oancea a mai avertizat că spitalul pe care îl conduce nu mai are medicamente în stoc decât pentru câteva zile.

Ultimul bilanț COVID de la nivelul județului Timiș

Ultimul bilanț COVID transmis de Prefectura Timiș, marți, 5 octombrie, arată că numărul cazurilor noi de COVID-19 este în scădere, la 519. Cu o zi înainte, luni, 4 octombrie, au fost înregistrate 661 de cazuri noi.

Din totalul persoanelor identificate pozitiv, în ultimele 24 ore, la nivelul județului Timiș, 81 au vârsta sub 18 ani. Cele mai multe cazuri sunt din Timișoara (251), Lugoj (36), Moșnița Nouă (22), Dumbrăvița (20), Giroc (17) și Ghiroda (10).

Subprefectul de Timiș are COVID-19

Printre persoanele confirmate cu COVID-19 se numără și subprefectul judeţului Timiş, Ovidiu Drăgănescu. Acesta a intrat în carantină la domiciliu, după ce a fost confirmat cu COVID-19. Este pentru a doua oară pentru Drăgănescu când este infectat cu SARS-oV-2. Dacă acum este asimptomatic, fiind vaccinat, prima dată, când nu exista vaccinul, el s-a simţit foarte rău şi chiar a fost internat în spital.

Atribuțiile sale au fost preluate de cel de-al doilea subprefect de Timiș, Andrei Molnar (UDMR). Miercuri dimineaţă s-a făcut dezinfectarea tuturor spaţiilor din Palatul Administrativ, la Timişoara.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: