Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație disperată în București. Sute de apartamente rămân fără apă caldă
Situație disperată în București. Sute de apartamente rămân fără apă caldă

Situație disperată în București. Sute de apartamente rămân fără apă caldă

În această săptămână, bucureștenii din Sectorul 3 al Capitalei rămân fără apă caldă din cauza unor lucrări de înlocuire a unor vane pe Magistrala 2 Sud a sectorului.

Rezidenții Sectorului 3 din București rămân fără apă caldă până la finalul săptămânii, potrivit reprezentanților companiei municipale Termoenergetica. Din cauza unor lucrări de înlocuire a unor vane, furnizarea de apă caldă va fi întreruptă până vineri seară, spun reprezentanții companiei citate, într-un comunicat.

Fără apă caldă în Sectorul 3, până vineri seară

”Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă, luni, că începând cu data de 27 iulie 2021, se vor desfăşura lucrări de înlocuire a unor vane (tip DN 1000) pe Magistrala 2 Sud, din Sectorul 3 al Capitalei. Din cauza lucrărilor efectuate în zona intersecţiei dintre bulevardele Nicolae Grigorescu şi Theodor Pallady şi a lucrărilor efectuate în zona intersecţiei dintre bulevardul Theodor Pallady şi strada Trapezului, furnizarea agentului termic va fi sistată până vineri, 30.07.2021, ora 22:00”, a transmis compania.

Termoenergetica a mai subliniat că ”lucrarea are un specific complex, fiind deosebit de importantă pentru îmbunătăţirea furnizării agentului termic în cartierul Titan, în viitorul sezon de încălzire”.

Reparațiile asigură o bună funcționare a sistemului pe timp de iarnă

Reprezentanții societății au mai declarat, anterior, că există pierderi foarte mari la nivelul sistemului, iar reparațiile trebuie realizate vara pentru asigurarea unei bune funcționări ale furnizorului pe timp de iarnă.

În plus, Compania transmite că lucrarea este vitală pentru procesul de modernizare a nodurilor termice.

”Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie funcţionează în regim permanent pentru soluţionarea oricăror probleme apărute în teren. Pentru informaţii suplimentare, bucureştenii au la dispoziţie numerele de telefon 031.9442 şi 0800.820.002. Ne cerem scuze pentru disconfort şi vă mulţumim pentru înţelegere”, a mai transmis Compania.

Viitorul optimist al bucureștenilor este compromis. Gâlceava pe cote și restanțe

Între ELCEN și Termoenergetica au loc o serie de conflicte, dintre care ultimul pare că atrage după sine întreruperea căldurii și a apei calde pentru bucureșteni. Ameninţată cu sistarea furnizării de gaze, ELCEN solicită insistent ca Termoenergetica să îi plătească sumele restante.

În notificarea adresată Termoenergetica, transmisă de asemenea Primăriei Capitalei şi ministerelor Energiei, Finanţelor şi Dezvoltării, ELCEN a solicitat sesizarea Ministerului Dezvoltării în vederea emiterii unui ordin comun al ministrului Dezvoltării şi al celui al Finanţelor. Ordinul ar viza alocarea la bugetul local al municipiului Bucureşti a cotelor defalcate din impozitul pe venit cuvenite, doar pentru plata obligaţiilor către Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti în valoare de peste 504 milioane de lei. Suma reprezintă contravaloarea subvenţiei pentru energia termică livrată populaţiei, în perioada ianuarie – mai 2021.

ELCEN invocă datoria mare pe care o are către furnizorul de gaze naturale şi către furnizorii de servicii auxiliare, care la jumătatea lunii mai se ridica la 181,6 milioane de lei, dar şi o adresă primită de la ROMGAZ la jumătatea lunii mai. Adresa informa că, în situaţia neachitării obligaţiilor de plată, va sista livrarea de gaze naturale către companie.  În notificare, ELCEN avertizează că, dacă toate obligaţiile de plată nu vor fi achitate, există riscul major să se repete situaţia înregistrată deja în relaţia cu RADET. Practic există premisele pentru creşterea exponenţială a datoriilor restante, cu consecinţa compromiterii sistemului de termoficare din Bucureşti, avertizează compania.

În același timp, ELCEN a anunţat că va apela la toate mijloacele legale pentru recuperarea sumelor datorate de Termoenergetica.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: