Evenimentul Zilei > International > Situația se agravază în Grecia cu fiecare oră care trece. Vântul se întețește, navele sunt pregătite să evacueze oamenii pe calea apei
Situația se agravază în Grecia cu fiecare oră care trece. Vântul se întețește, navele sunt pregătite să evacueze oamenii pe calea apei

Situația se agravază în Grecia cu fiecare oră care trece. Vântul se întețește, navele sunt pregătite să evacueze oamenii pe calea apei

La numai câteva zile după ce pompierii au reușit să stingă un incendiu devastator în nordul insulei Evia, un nou focar puternic a izbucnit lângă Marmari, un oraș de coastă din partea de sud-est a insulei.

Locuitorilor din așezările Marmari și Kokkini li s-a recomandat să se evacueze, deși în acel moment flăcările nu amenințau încă nicio casă. Autoritățile sunt, însă, speriate de vânturile puternice care răspândesc focul, așa că încearcă să prevină pierderea de vieți omenești.
O forță de 46 de pompieri cu 20 de mașini de pompieri se afla în zonă, în timp ce iar avionele specializate în stingerea incendiilor acționează din zori.

Se fac pregătiri pentru evacuarea pe apă a locuitorilor

Autoritățile susțin că o navă de pază de coastă, o barcă privată și două nave de pasageri au fost pregătite la Marmari pentru cazul în care locuitorii vor fi nevoiți să fugă, scrie ekathimerini.com.
Pe lîngă incendiul care a reizbucnit pe insula Evia, un al doilea focar puternic a izbucnit în zona Vilia, la mai puțin de 100 de kilometri nord-vest de Atena

Autoritățile au emis un ordin de evacuare și pentru Vilia. Poliția a oprit circulația pe o autostradă din apropiere, iar Departamentul de pompieri al Greciei a trimis în zonă 299 de pompieri, dintre care 61 din România, precum și 60 de vehicule, 13 elicoptere și opt avioane pentru a lupta împotriva flăcărilor.

Una dintre cele mai călduroase luni din istoria recentă a Greciei

Luna aceasta, care a început cu cel mai sever val de căldură din ultimele trei decenii, amenință să doboare toate recordurile în materie de incendii forestiere, cuzeci de incendii izbucnite în fiecare zi. Mii de oameni au fost obligați până acum să fugă de flăcările care au devorat păduri, terenuri agricole, case și diverse întreprinderi, scrie Daily Mail.

Căldura intensă și incendiile au lovit alte țări mediteraneene. Recentele incendii au ucis cel puțin 75 de persoane în Algeria și 16 în Turcia, în timp ce în sudul Franței 1.200 de pompieri s-au luptat să stingă un incendiu care a ucis două persoane și a rănit alte 26, și a forțat mii de locuitori să fugă.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: