Evenimentul Zilei > Social > Situaţia este gravă! Sute de mii de contracte de muncă suspendate. Ce pot face românii
Situaţia este gravă! Sute de mii de contracte de muncă suspendate. Ce pot face românii

Situaţia este gravă! Sute de mii de contracte de muncă suspendate. Ce pot face românii

Violeta Alexandru a declarat vineri că doar în această săptămână au fost suspendate 200.000 de contracte de muncă.

Când vor fi acordate certificatele de situaţie de urgenţă?

În ceea ce priveşte acordarea certificatului de situaţie de urgenţă, document pe baza căruia angajaţii cu contractele suspendate vor putea primi indemnizaţia de şomaj tehnic, ministrul a specificat că angajatorii vor putea obţine certificatul începând cu luna aprilie.

“Sunt convinsă că ministrul Economiei, Virgil Popescu, va face o organizare în minister astfel încât oamenii să primească certificatul în cel mai scurt timp. Suntem conştienţi şi faptul că am emis aceste măsuri vă arată că ne dorim ca sprijinul nostru să vină rapid către angajatorii care se confruntă cu aceste probleme.

Certificatul se va atribui unor societăţi comerciale care şi-au închis activitatea ca urmare a deciziilor luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Vă asigur că toţi colegii mei sunt conştienţi de faptul că aceste decizii luate de stat pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus lasă dintr-o dată un număr important de salariaţi într-o situaţie critică.

De aceea n-am niciun motiv să cred că Virgil Popescu nu va lua măsuri foarte rapid pentru ca oamenii să nu aştepte după acest certificat şi procedurile să fie cât mai simple şi mai rapide cu putinţă.

Când anume se pot duce angajatorii? În prevederile actului normativ se precizează că la începutul lunii următoare, pentru a avea situaţia completă a lunii precedente, în cazul de faţă luna martie, angajatorii pot accesa resursele prin agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă”, a afirmat ministrul Muncii.

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News