Evenimentul Zilei > Social > Situația disperată în secțiile ATI din București: ”Vin familii întregi, niciunul vaccinat”
Situația disperată în secțiile ATI din București: ”Vin familii întregi, niciunul vaccinat”

Situația disperată în secțiile ATI din București: ”Vin familii întregi, niciunul vaccinat”

Situația secțiilor de Terapie Intensivă din spitalele bucureștene sunt pline de pacienți COVID, familii întregi, cu părinți și copii, cei mai mulți nevaccinați.

Situația gravă din spitalele din București a fost prezentată de medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” – București. Medicul bucureștean a arătat că la spital se prezintă numeroși pacienți în ultimul stadiu al bolii, pentru care nu se mai poate face nimic. Între aceștia sunt mulți copii și adolescenți cu vârste care pornesc de la câteva luni până la 16 – 17 ani.

„Secțiile de terapie intensivă Covid din București sunt pline non-stop, iar tendința este ca la spital să ajungă familii întregi, inclusiv cu bebeluși de o lună. Mai grav este că, acum, în valul 4, familii întregi, de la bebeluși de o lună până la adolescenți de 16-17 ani, împreună cu părinții lor, au nevoie de internare. Și cei mai mulți sunt nevaccinați. În ultimele zile au început să vină familii întregi, toți cu Covid, niciunul nu e vaccinat, nici cei care puteau, nici cei cu factor de risc”, a relatat conferențiarul Universitar Dr. Simin Aysel Florescu, Medic Primar Boli Infecțioase, Epidemiologie, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” – București.

Pacienții care se tratează după ureche ajung la spital prea târziu

Potrivit spuselor sale, în spital au ajuns și bebeluși de 3 – 4 luni care prezintă simptomele bolii. Aceștia, susține medicul sunt mai greu de tratat deoarece ajung în ultimele stadia ale bolii, după ce au încercat tot felul de tratamente  după ureche.

„Ajung să-și infecteze toată familia sau se infectează simultan și ajung la noi internați. Avem și nou născuți, în jur de 3 – 4 luni. Ajung în ultimul stadiu al bolii. Dacă vin după 8-9 zile și vin cu insuficientă respiratorie și ajung direct la ATI, sunt greu de tratat. Dacă măcar ar veni în primele zile ale bolii i-am ajuta mai mult.

Din nefericire iau medicamente după ce au citit pe net, pe site-uri anti-vaccinare sau de tratamente naturiste și pe lângă faptul că nu-i ajută cu nimic îi mai supun și la efecte adverse. Parcă trăim într-un film absurd, o luăm de la capăt cu observațiile. Mesaj mai direct că acesta nu există: nu vă jucați cu viața voastră sau a familiilor voastre, că o să veniți într-un moment în care să nu mai putem face nimic pentru voi”, a mai arătat medicul Simin Aysel Florescu.

Scăpăm de vaccin? Pfizer şi Merck & Co, gata să lanseze noul tratament anti-Covid-19. Cum se administrează

Numărul cazurilor de COVID crește în permanență

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă, 4 septemnrie, 1.568 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 28 de persoane au decedat, iar la ATI sunt internaţi 358 de pacienţi cu COVID-19, numărul lor fiind în creştere.

„Până astăzi, 4 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.104.766 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.058.215 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.568 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, indică datele transmise de autorităţi.

„În Bucureşti sunt 187 de cazuri noi de COVID-19, în Satu Mare – 110, Cluj – 90, Timiş – 77, Suceava – 72, Iaşi – 67, Ilfov, Maramureş – 61, Prahova – 59, Neamţ – 42, Dolj – 41, Bistriţa-Năsăud, Vaslui – 40, Galaţi – 35, Teleorman – 34, Mureş – 32, Arad, Olt – 29, Dâmboviţa – 28, Bacău, Botoşani, Constanţa – 27, Argeş, Braşov – 24, Vrancea- 21. Judeţele Bihor, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Sălaj, Sibiu au între 10 şi 20 de cazuri. Celelalte judeţe au sub 10 cazuri”, se mai arată în comunicare.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 0,60 la nivel national.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: