Evenimentul Zilei > International > Situația din spitalele românești a ajuns în presa internațională. Le Figaro, despre valul patru în România: „Pacienții sunt internați pe coridoare”
Situația din spitalele românești a ajuns în presa internațională. Le Figaro, despre valul patru în România: „Pacienții sunt internați pe coridoare”

Situația din spitalele românești a ajuns în presa internațională. Le Figaro, despre valul patru în România: „Pacienții sunt internați pe coridoare”

Reporterii Le Figaro au filmat un reportaj zguduitor la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Matei Balș”. unde valul 4 al pandemiei i-a silit pe medici să interneze pacienți Covid-19 chiar și pe coridoare.

Amintind că România este una dintre cel mai puțin vaccinate țări din Uniunea Europeană, jurnaliștii francezi arată că „spitalul funcționează la 110% din capacitatea sa”.

„93-95%” din pacienții internați sunt nevaccinați

„Acum avem doi pacienți pe pat și unul pe căruț”, le-a declarat Cătălin Apostolescu, managerul Institutului „Matei Balș” jurnaliștilor de la Le Figaro. Medicul susține, de altfel, că în„imensa majoritate” e vorba de pacienți care au refuzat vaccinul, estimând că între „93 și 95%” sunt nevaccinați.
Unii pacienți, deși sunt internați cu simptome severe, spun în continuare că le este teamă de vaccin. „N-am apucat să mă vaccinez. Teama este foarte mare pentru vaccin. Încă îmi este teamă”, a explicat Lucia Drăghici, una dintre pacientele internate.

„Este o boală cumplită,Am fost printre cei care au gândit că vaccinul nu este bun, dar tot eu vă spun că nu am gândit bine”

Un bărbat, care le vorbește jurnaliștilor având masca de oxigen pe față, recunoaște, îmsă că a greșit și spune că va merge să se vaccineze. „Este o boală cumplită. Am fost printre cei care au gândit că vaccinul nu este bun, dar tot eu vă spun că nu am gândit bine. A fost o alegere greșită și vă spun foarte sincer că după ce voi termina acest travaliu al bolii, voi fi una dintre acele persoane care, cu responsabilitate, merg să-mi fac vaccinul”.

Autoritățile românești au confirmat sâmbătă 14.019 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus în valul 4, după efectuarea a 67.610 de teste. Au fost confirmate 282 de decese, dintre care 3 decese anterioare intervalului de referință. La ATI, numărul de pacienți a ajuns la un record negativ în pandemie – 1.593 de persoane, notează ziarul francez Le Figaro.

Romînia a înregistrat vineri un record în ceea ce privește decesele provocate de Covid-19- 385. Dintre acestea, 357 s-au produs în cele 24 de ore dinaintea raportării, celelalte 28 fiind produse în ultimele luni, dar neraportate.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: