Site-uri ruseşti, cenzurate în Georgia

Site-uri ruseşti, cenzurate în Georgia

Autorităţile georgiene au restricţionat accesul la jurnale de ştiri şi site-uri ruseşti, încă de la începutul conflictului din Caucaz, informează Reuters.

Este vorba de toate posturile şi site-urile de ştiri ruseşti în afară de cele care promovează programe de sport şi de divertisment.

Reprezentanţii ministerului de Interne din Georgia au confirmat informaţia, însă au respins acuzaţiile potrivit cărora ar fi o măsură antidemocratică.

Oficialii georgieni au explicat că, prin această acţiune, încercă să evite panicarea populaţiei prin dezinformarea practicată de jurnaliştii ruşi.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Rusia nu are media deloc. Eu nu aş numi-o media. Ceea ce difuzează şi publică ei este doar propagandă şi noi nu dorim să alertăm populaţia cu această dezinformare. Nu ştiu când le vom permite să emită din nou. Vom vedea", a afirmat un oficial din cadrul Ministerului georgian de Interne, Şota Utiaşvili.

Accesul la site-urile ruseşti a fost însă permis de alte companii mai mici.

Presa din Georgia este, în cea mai mare parte, sub controlul preşedintelui Mihail Saakaşvili, care promovează imaginea unei democraţii în stil occidental.

Principalul canal de televiziune de opoziţie din Georgia a fost închis în noiembrie, o parte din echipamentul canalului TV fiind distrus.

Atitudinea liderului georgian faţă de presă a fost amplu contestată de numeroşi activişti pentru apărarea drepturilor omului.