Evenimentul Zilei > Actualitate > SINUCIDERI pe bandă rulantă. Un ARTIST PLASTIC s-a aruncat în gol de la etajul IV I FOTO – VIDEO
SINUCIDERI pe bandă rulantă. Un ARTIST PLASTIC  s-a aruncat în gol de la etajul IV I FOTO – VIDEO

SINUCIDERI pe bandă rulantă. Un ARTIST PLASTIC s-a aruncat în gol de la etajul IV I FOTO – VIDEO

Un bărbat de 46 de ani din Timișoara s-a aruncat de la fereastra apartamentului său fix la miezul nopții de luni spre marți. La interval de numai două zile, doi bărbați de vârste apropiate din Timișoara au plonjat în gol de la etajul IV.

Sorin Mircea Dungan, spune soția, era depresiv. Artist plastic grafician cunoscut în orașul de pe Bega, acesta era căsătorit de 10 ani, locuind împreună cu soția și cu cele două pisici, una albă și una neagră, la etajul IV al unui bloc vizavi de Piața Iosefin din Timișoara.

Nici vecinii, nici soția, nu pot înțelege de ce a decis să își pună capăt zilelor. Suoziția generală e că a făcut gestul pe fodul unei depresii severe netratate. ”A mai avut tentative, iar de sâmbătă starea s-a agravat. Probabil suferea pentru că nu și-a văzut de foarte mult timp fiul din prima căsătorie, în vârstă de 18 ani, care stă cu bunicii materni, în Calea Șagului, deci aproape de noi. Acum, seara, mi-a spus că se sinucide, l-am tras înapoi, am încercat să discut cu el, apoi mi-a zis că merge la baie. Mi-a spus să am grijă de cele două pisici, și că el o să aibă grijă de mine din cer, și de copil. Nu am putut să-l țin, are 1,83 metri înălțime”, povestește femeia.

Bărbatul a deschis larg fereastra camerei, și-a făcut avânt și s-a aruncat în gol. A căzut la mare distanță de bloc, într-o baltă de sânge. Soția sa a sunat imediat la 112. La fața locului a ajuns un echipaj SMURD, care l-a stabilizat pe bărbat și apoi l-a dus la Spitalul Județean din Timișoara. Medicul Mihai Grecu, șeful UPU, prezent și el la locul accidentului, a declarat că nu poate da un prognostic asupra evoluției pacientului, acesta suferind multiple fracturi vizibile și probabil altele interne și severe, inclusive la nivelul capușui, fiind nevoie de investigații complexe la tomograf, pentru a-i putea evalua starea.

Una dintre vecine își amintește că în urmă cu exact un an, bărbatul a mai avut un puseu depresiv sever, și s-a chemat ambulanța, însă acesta nu a beneficiat de niciun fel de suport medical. ”A venit o doctoriță  care, tot ce a făcut, a fost să îl întrebe dacă vine la spital. Dacă el nu a vrut, l-a lăsat, s-a urcat în ambulanță și a plecat, fără să caute să îl îndrume pe el, sau familia, spre un specialist, pentru tratament”, povestește femeia.

Reamintim că pe lângă episodul de sâmbătă de la Timișoara, când un bărbat suferind de cancer și-a curmat zilele, aruncându-se de pe un bloc cu patru etaje chiar în fața echipajului de pompieri care venise să-l slaveze,  l finele lunii mai o femeie din capital s-a aruncat în gol după ce a stat 35 de ore pe acoperișul unui bloc.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: