Singurele bijuterii acceptate în ținuta unui bărbat

Singurele bijuterii acceptate în ținuta unui bărbat

Bijuteriile nu mai sunt apanajul sexului frumos. Din ce în ce mai mulți bărbați aleg să poarte fel de fel de accesorii, de la brățări și lanțuri până la cercei și inele. Industria fashion și brandurile promovează acest trend, care, de fapt, este împrumutat de la femei.

Bijuterii barbati. În ultimii zeci de ani, în contextul promovării curentului LGBT, prin mimetism, într-un mod mai mult sau mai puțin conștient, bărbații au început să adopte obiceiuri de consum din tabăra feminină: de la pantalonii strâmți, cu gleznele la vedere, până la cercei în urechi și brățări strălucitoare.

 Specialiștii în moda masculină nu validează însă astfel de trenduri. Accesoriile trebuie să transmită adevărata personalitate a purtătorului, iar singurele piese acceptate la un bărbat sunt ceasul și verigheta, iar după caz, butonii.

Bijuterii barbati. Piesele menționate nu se poartă pur și simplu, ci se aliniază după anumite reguli. Mai precis, se recomandă să porți ori ceas, ori butoni, niciodată împreună. Motivul este simplu: cele două elemente aglomerează o zonă relativ mică și tind să se anuleze una pe cealaltă, cu atât mai mult dacă există și o verighetă. De asemenea, dacă porți butoni, ia-ți neapărat o cravată – obiect obligatoriu în garderoba masculină. Cele două piese se completează reciproc, cravata reprezentând un simbol falic și rafinament. Și pentru că ceasul este probabil cel mai important accesoriu, te sfătuim să eviți ceasurile false, ori pe cele cu care nu te identifici din prisma vârstei sau statutului social. Altfel, în ochii cunoscătorilor, vei risca să cazi în penibil.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe scurt, dacă ești bărbat, evită pe cât de mult posibil aglomerarea corpului cu bijuterii și trece pe „lista neagră”: brățările, mărgelele, cerceii și orice fel de piese care conțin pietre sau alte obiecte strălucitoare.

 

Efeminare și explozie de kitsch

Bijuterii barbati. Românii, inspirați de cultura occidentală (muzică și cinematografie), au preluat atât aspectele pozitive, cât și cele nefericite sau eșuate. Altfel spus, în România, cultura kitsch-ului este întâlnită la fiecare colț de stradă. Dacă în perioada interbelică, pe Calea Victoriei, costumul croit pe măsură și pălăria reprezentau un lucru des întâlnit, în ziua de azi, normalitatea se traduce prin tricouri decoltate, pantaloni mulați, cu gleznele la vedere, șlapi, ori în rândul celor mai „pretențioși”, costume de plastic mulate, intrate parcă la apă.

Pentru că o schimbare venită mai târziu e mai bună decât niciodată, specialiștii în imagine masculină recomandă haine confecționate sau ajustate pe măsura purtătorului (nici prea mulate, nici supradimensionate), culori pământii, evitarea aglomerării accesoriilor și adaptarea ținutei în funcție de ocazie, respectiv adaptarea codului vestimentar (black tie, cocktail, smart casual etc.).