Simulare examene naționale. Haos în Educație. Ministrul a provocat o confuzie generală

Simulare examene naționale. Haos în Educație. Ministrul a provocat o confuzie generală

Mai multe comunicări contradictorii ale Ministerului Educației, în legătură cu organizarea simulărilor la examenele naționale, au provocat confuzie în rândul celor interesați, care nu mai știu ce să înțeleagă. În vreme ce ministrul Monica Anisie spune că subiectele pentru simularea la clasa a VII-a vor fi unice, concepute la nivel national, subordonații săi, din cadrul Ministerului, susțin că acestea vor fi realizate la nivelul fiecărui inspectorat.

Într-un comunicat transmis presei după ședința Comisiei de Dialog Social din cadrul ministerului, reprezentanții instituției susțin că simulările pentru clasele a VII-a și a XI-a vor fi organizate la nivel județean cu subiecte unice. Cu alte cuvinte, subiectele vor fi concepute la nivelul fiecărui inspectorat școlar județean în parte.

„Ca element de noutate, simularea pentru clasa a VII-a va avea loc în luna mai și va fi reglementată separat, după ce vor fi publicate programele de examen și noi modele de subiecte, având în vedere că acești elevi au studiat după alte programe decât cei de clasa a VIII-a. Aceasta a fost propunerea susținută în unanimitate de către toți membrii Comisiei de Dialog Social. Cel de-al doilea element de noutate este acela că în luna mai, fiecare inspectorat școlar poate organiza o nouă simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel județean”, se arată în comunicatul transmis după ședința Comisiei de Dialog Social.

Afirmație vine în contradicție cu declarațiile date de ministrul Monica Anisie pentru Edupedu.ro, pe 15 ianuarie, în care susținea că simularea pentru elevii de clasa a VII-a va vea loc în luna mai cu subiecte unice, concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„La clasa a VII-a vom da o simulare în luna mai, după ce publicăm noi modele de subiecte. Și nu va fi un singur model, ci 3 sau 5 modele. Le lăsăm timp profesorilor o lună-două să lucreze cu elevii aceste modele și după aceea pilotăm acele structuri de subiecte, ca să vedem dacă au fost concepute corect de membrii grupului de lucru de la Centrul Național de Evaluare și Examinare“, a declarat Monica Anisie.