Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep, out de la Kremlin Cup. Cine a învins-o în două seturi pe tenismena română
Simona Halep, out de la Kremlin Cup. Cine a învins-o în două seturi pe tenismena română

Simona Halep, out de la Kremlin Cup. Cine a învins-o în două seturi pe tenismena română

Simona Halep a fost învinsă, vineri, în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Moscova, dotat cu premii totale de 565.530 de dolari, de grecoaica Maria Sakkari, în două seturi. Jucătoarea noastră a pierdut cu 6-4, 6-4.

Halep (30 ani, 19 WTA), cap de serie numărul 8, s-a înclinat după o oră şi 44 de minute.

Sakkari (26 ani, 7 WTA), jucătoare calificată la Turneul Campioanelor, a avut mereu inițiativa şi a dominat jocul, fiind superioară la viteza de deplasare, agresivitate şi precizia loviturilor.

Simona Halep, care a câştigat titlul la Moscova în 2013, a fost condusă cu 4-1 şi 5-2 în primul set, românca a reuşit să se apropie la 5-4, după care Sakkari a fructificat a cincea minge de set (6-4). În actul secund, Sakkari a condus cu 3-0 şi 5-1, ratând o minge de meci, după care Halep a revenit şi a luat trei ghemuri consecutive, apropiindu-se la 5-4. Sakkari a încheiat în cele din urmă conturile pe serviciul Simonei (6-4).

Sakkari a fost mai bună cu al doilea serviciu, iar Halep cu primul, grecoaica având de două ori mai multe mingi direct câştigătoare (24-12), însă a făcut şi mai multe erori neprovocate, 34-26, informează Agrepres.

Simona Halep s-a ales cu un cec de 15.500 de dolari şi 100 de puncte WTA, iar următorul său turneu va fi Transylvania Open, săptămâna viitoare, la Cluj-Napoca.

Halep vine la Transylvania Open

Ea va participa, în perioada următoare, la prima ediţie a Transylvania Open, turneu care se desfăşoară la Cluj şi la care va participa şi , se vede pe două posturi TV de săptămâna viitoare.

Meciurile se vor desfăşura în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Pe lângă Halep, la competiţia din Cluj şi-au mai anunţat prezenţa britanica Emma Răducanu (câştigătoarea de la US Open şi locul 22 WTA), Garbine Muguruza (locul 6 WTA), Elise Mertens (18 WTA), Anett Kontaveit (23 WTA) sau Paula Badosa (27 WTA).

Alte jucătoare din România care vor fi pe tabloul principal: Irina Begu şi Jaqueline Cristian. De asemenea, Briana Szabo, Andreea Prisăcariu, Ilinca Amariei şi Irina Bara au primit invitaţii din partea organizatorilor pentru a evolua în calificări.

Transylvania Open va avea premii totale în valoare de 235.238 de dolari.