Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep nu are o căsnicie perfectă. Au revenit unele probleme mai vechi
Simona Halep nu are o căsnicie perfectă. Au revenit unele probleme mai vechi

Simona Halep nu are o căsnicie perfectă. Au revenit unele probleme mai vechi

2021 va rămâne un an de referință în plan personal pentru Simona Halep, care la 15 septembrie s-a căsătorit civil cu omul de afaceri Toni Iuruc. Din păcate, în plan sportiv, campioana de la French Open și Wimbledon a fost chinuită de numeroase accidentări, care au forțat-o să se retragă de la unele turnee.

August, lună rea pentru Simona Halep

Ratarea unor competiții importante sau eliminările premature de la alte turnee au scos-o pe Simona Halep din Top 10 WTA pentru prima oară după 7 ani. Se întâmpla în august 2021.

Totodată, rezultatele slabe au însemnat și pierderi financiare semnificative pentru jucătoarea de tenis clasată la un moment dat pe primul loc în clasamentul mondial. La final de an, bilanțul financiar arată rău pentru campioana originară din Constanța.

Practic, dacă n-ar fi existat aceste probleme de sănătate și aceste pierderi financiare, Simona Halep putea spune fără niciun dubiu că are un început perfect de căsnicie cu Toni Iuruc. Conform jurnaliștilor de la playsport.ro, 2021 a a fost cel mai slab an al Simonei de la ascensiunea din 2013.

Încasări mici în 2021 pentru Simona

„Astfel, 2021 va fi primul an după opt în care a câștigat cu mult peste un milion de dolari. În acest sezon, înaintea ultimelor două turnee ale anului, de la Cluj (Transylvania Open) și de la Linz, Simonei i-au intrat în conturi aproape 900.000 de dolari. Și dacă se impune în competițiile rămase, tot nu trece de un milion de dolari.

În martie 2020 s-a declanșat pandemia de coronavirus, iar tenisul, la fel ca majoritatea sporturilor, a fost extrem de grav afectat. Simona Halep a participat doar la șase turnee, dar, chiar și așa, tot a încheiat anul cu un venit de 1,9 milioane de dolari.

Simona Halep și Toni Iuruc
sursa: Facebook Simona Halep

Explicația e simplă: a câștigat trei trofee, la Roma, la Praga și la Dubai, și a mai jucat și o semifinală la Australian Open. Prin comparație, anul acesta, Halep a participat la 11 turnee, fără Transylvania Open și Linz, și nu a ajuns nici măcar o dată în vreo finală.

Halep a prins doar sferturi de finală

Cele mai bune performanțe au fost la Stuttgart și la Moscova, unde a prins sferturi de finală″, se arată pe playsport.ro. Sursa citată arată că în 2018 a fost cel mai bun al carierei al Simonei din punctul de vedere al încasărilor de la turneele de tenis. În cele 13 turnee la care a participat în urmă cu 3 ani, ea a jucat patru finale.

Dintre acestea, a câștigat două (n.r. – Roland Garros și Montreal) și pierdut alte două (n.r. – Roma și Cincinnati). La finalul acelui an, Simo avea 7.409.564 dolari numai din premiile puse în joc în competițiile amintite. În 2018, ea a fost nr. 1 WTA, iar asta s-a văzut și în conturi: a fost jucătoarea care a încasat cei mai mulți bani din turnee.

Câți bani a câștigat Simona Halep

În ultimii 8 ani, Simo a strâns o avere datorită rezultatelor obținute în turneele de tenis. Dacă în 2013, ea câștigat 1.222.446 de dolari, în 2014 și 2015 a urmat un salt evident: 4.519.763 și 4.568.000.

În 2016, beneficiind de experiența anilor precedenți, Halep a obținut rezultate din ce în ce mai bune, iar asta s-a văzut la finalul anului, când a încasat 4.330.000 de dolari.

În 2017, Simona Halep a câștigat 5.468.741 de dolari, iar un an mai târziu a ajuns la 7.409.564 de dolari. A fost un an bun și în 2019, când a încasat din turnee 6.962.442 de dolari. Câștigurile ei au scăzut în 2020:1.900.000 de dolari.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: