Evenimentul Zilei > Actualitate > Simona Halep, mesaj de condoleanțe pentru Ivan Patzachin și Ion Caramitru. Sportiva se află în Statele Unite
Simona Halep, mesaj de condoleanțe pentru Ivan Patzachin și Ion Caramitru. Sportiva se află în Statele Unite

Simona Halep, mesaj de condoleanțe pentru Ivan Patzachin și Ion Caramitru. Sportiva se află în Statele Unite

La scurtă vreme după meciul pe care l-a jucat cu Elina Svitolina, în optimile turneului de la US Open, Simona Halep a transmis două mesaje de condoleanțe pentru Ivan Patzachin și Ion Caramitru.

Campioana Simona Halep, fost lider WTA, a postat, duminică seară, pe contul său de Facebook două mesaje de condoleanțe. Acestea au fost prilejuite de decesul celor două personalități ale sportului, respectiv scenei românești, Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru.

„Un idol pentru toate generatiile, nu numai pentru rezultatele sale sportive, ci şi pentru felul său de a trăi şi de a împărtăşi bunătate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a scris Halep referitor la Ivan Patzaichin.

Un al doilea mesaj a fost postat, tot pe Facebook, cu referire la actorul Ion Caramitru. Simona Halep l-a descris pe Ion Caramitru drept un fabulos actor.

„Un fabulos actor! Dumnezeu sa il odihneasca in pace!”, a scris sportiva.

Campionul olimpic la canotaj Ivan Patzachin și actorul Ion Caramitru s-au stins din viață în cursul zilei de duminică, la Spitalul Elias din București. Ambii erau internați de mai multă vreme și se simțeau destul de rău.

Ivan Patzachin a pierdut lupta cu cancerul

Canotorul Ivan Patzaichin, în vârstă de 71 de ani, a fost răpus de un cancer pulmonar, duminică, 5 septembrie, în cursul dimineții. Acesta se afla la pat de mai multe luni, însă își asigura apropiații că nu este nimic grav.

La scurtă vreme după deces, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a emis un comunicat de presă în care deplângea moartea acestuia.

„E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos.

Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească”, se arată în comunicatul transmis de COSR.

Ion Caramitru s-a stins după amiază

Câteva ore mai târziu, în cursul după amiezii, tot la Spitalul Elias, se stingea marele actor Ion Caramitru, din cauza unei infecții cu un stafilococ. El era internat de aproximativ o lună, într-o stare destul de dificilă. Moartea sa i-a luat prin surprindere pe toți cei care l-au cunoscut și apreciat, mai ales că boala sa nu era cunoscută.

„După o nemeritată suferinţă, maestrul Ion Caramitru s-a stins din viaţă în după-amiaza de astăzi la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.  Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis managerul spitalului, medicul Mugur Ardelean.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: