Simona Halep se află în Australia și pregătește primele două turnee ale noului an. Lidera ierarhiei mondiale „se va încălzi” la Sydney, apoi va lua startul la Melbourne, în cadrul primului turneu de Mare Șlem din 2019. 

A luat cina cu Darren Cahill

La precedenta ediție a Australian Open, constănțeanca a jucat cu trofeul pe masă și a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki, scor 6-7(2), 6-3, 6-4. La finalul sezonului trecut, Halep a rămas fără antrenor. Darren Cahill a invocat motive familiale și nu și-a prelungit contractul cu lidera WTA. Cei doi s-au întâlnit, zilele trecute, în Australia, s-au pozat și Halep a postat pe Instagram: „Prima noastră cină în 2019. Le aștept nerăbdătoare pe următoarele”.

„Nu sunt dezamăgită sau supărată”

În ceea ce privește numele viitorului antrenor care se va ocupa de pregătirea româncei rămân multe semne de întrebare. Simona a anunțat că, cel puțin până la primăvară, va lucra pe cont propriu.

„Voi fi în această situație, fără antrenor, pentru cel puțin trei sau patru luni. Nu vreau un antrenor acum. Nu mă gândesc la asta. Voi continua așa și voi vedea unde voi ajunge, singură. Darren Cahill a luat decizia de a pleca pentru a sta cu familia lui. Asta e cel mai important. Nu sunt dezamăgită sau supărată. Am înțeles. Avem o relație foarte bună. Vorbim aproape în fiecare zi. I-am cerut un sfat și mi l-a dat. Am vorbit și înainte de startul sezonului. Nu este la fel pentru că acum nu mai e antrenorul meu. Dar suntem prieteni buni și asta e cel mai important. Ultimii patru ani, pe care i-am petrecut cu Darren, au fost cei mai buni”, a spus Halep într-un interviu pentru siteul WTA. Halep a explicat că este ajutată momentan de Florin Segărceanu și a explicat de ce nu se grăbește cu găsirea unui alt tehnician.

„Nu știu dacă e cea mai bună decizie , dar voi risca”

„Acum mă ajută antrenorul echipei de Fed Cup (n.r. Florin Segărceanu), dar nu e antrenorul meu. E doar lângă mine. Acum vreau să mă relaxez. A fost multe presiune și tensiune în acești ultimi trei ani. Acum nu vreau un angajament față de nimeni! Atunci când îți iei un antrenor, îți iei un angajament față de acea persoană. Acum vreau să mă relaxez pentru următoarele luni. Anul trecut a fost greu. Aceasta este decizia mea. Nu știu dacă e cea mai bună, dar voi risca”, a conchis lidera WTA.

Te-ar putea interesa și: