Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep, eliminată surprinzător de la Indian Wells. A pierdut în două seturi în fața locului 100 WTA
Simona Halep, eliminată surprinzător de la Indian Wells. A pierdut în două seturi în fața locului 100 WTA

Simona Halep, eliminată surprinzător de la Indian Wells. A pierdut în două seturi în fața locului 100 WTA

Simona Halep  a fost eliminată în turul III de la Indian Wells - SUA, după ce a fost învinsă în două seturi de Aliaksandra Sasnovich, ocupanta locului 100 WTA, cu scorul de 5-7, 4-6.

 

Jucătoarea din Belarus, care a eliminat-o în mod surprinzător pe Emma Răducanu în turul II, continuă forma excelentă, iar acum a învins-o și pe Simona Halep, deși românca avea prima șansă la victorie.

Înfrângere neașteptată pentru Simona

Sasnovich s-a impus în două seturi, după o oră și 40 de minute de joc, după o prestație solidă și se va duela în „optimi” cu o compatrioată, Victoria Azarenka (32 de ani, 32 WTA).

Primul set a avut un început echilibrat, în care ambele jucătoare au mers cap la cap, cu câte trei game-uri câștigate de fiecare sportivă pe propriul serviciu. La 3-3, a apărut primul break al meciului, adjudecat de Aliaksandra Sasnovich după ce Simona Halep avusese 40-0. Apoi Simona Halep și-a pierdut serviciul, dar la 5-4, când Sasnovich a servit pentru a câștiga setul, românca a egalat. De la 5-5, bielorusa a forțat și a câștigat următoarele două game-uri, adjudecându-și setul cu 7-5.

Setul secund a început cu un break făcut de Sasnovich, dar Halep a revenit după ce a fost condusă cu 2-0. În finalul setului, la 4-4, bielorusa a profitat de un game mai slab făcut de Simona Halep la serviciu și a făcut break-ul decisiv. La 5-4 pentru ea, Sasnovich a jucat excelent, a fructificat prima minge de meci avută și și-a asigurat victoria.

România nu mai are nicio reprezentantă pe tabloul feminin de simplu de la Indian Wells

Pentru accederea în turul III la Indian Wells 2021, Halep va primi un cec de 51.895 de dolari și 65 de puncte WTA. În clasamentul live al WTA, Simona Halep a mai coborât o poziție, aflându-se în prezent pe 18.

La ultima ediție de la Indian Wells (2019), Simona a fost eliminată în optimi, fiind învinsă de Marketa Vondrousova.

România nu mai are nicio reprezentantă pe tabloul feminin de simplu: Irina Begu, Sorana Cîrstea și Simona Halep au părăsit turneul californian în aceeași zi

Pentru Simona Halep urmează acum turneul de la Moscova (18-24 octombrie.) și Transylvania Open (25 octombrie – 31 octombrie), de la Cluj, scrie gsp.ro.