– Bă, nesimțitule, ești de vârsta mea să-mi vorbești așa?

Dar degeaba l-a mustrat nea Nae Nicușor, că Marius, din teren, i-a luat la înjurături pe toți de pe banca lui Dinamo. Atunci se ridică de pe bancă generalul Diaconescu, un om de altfel foarte manierat și civilizat și îi zice:

– Măi băiatule, fii mai liniștit, că joci cu Dinamo București.

La care Marius, stârnit, i-o trântește generalului…

– Da tu cine p…a mea ești, bă?, descrie Dragomir scena incredibilă. „Corleone” a încercat să-l tempereze pe tânărul Lăcătuș. „Eu mă țineam să nu izbucnesc în râs, dar de data asta puștiul sărise calul…

– Mariuse, strig eu la el, vezi-ți de joc, dânsul este generalul Diaconescu, te rog să-ți ceri scuze!

– Nu vreau, bă, nea Mitică, și-mi bag p..a în toți generalii lui Dinamo!

Dragomir i-a cerut antrenorului echipei FCM Brașov, Mitică Anescu, să-l scoată pe Lăcătuș la pauză. „A ieșit, dar când a trecut pe lângă banca dinamoviștilor le-a mai tras câte o înjurătură la fiecare!

După meci am stat de vorbă cu generalul Diaconescu și cu nea Nae Nicușor, amândoi foarte hotărâți că ei nu aduc la Dinamo asemenea specimene de jucători! Degeaba le-am explicat că pierd un mare jucător, că Marius are un caracter frumos, dar se schimbă complet când intră pe teren – și devine o fiară. Ei au renunțat atunci la el definitiv, mai târziu mi-au dat dreptate părându-le rău că nu m-au ascultat”, povestește Dragomir cum a ratat Lăcătuș transferul la Dinamo.

În 1983, brașoveanul a semnat cu Steaua, acolo unde a jucat până în 1990. A revenit în Ghencea în 1993 și a evoluat până în 2000. Apoi, i-a antrenat pe „roș-albaștri” în trei mandate (2007 – 2008, 2009 și 2010 – 2011). În perioada 2017 – 2019 a lucrat la CSA Steaua.

PAGINA ANTERIOARA