Plenul Parlamentului European votează, miercuri, raportul privind alocarea a 3,57 mil Euro pentru ajutorarea muncitorilor disponibilizaţi la Combinatul de sârmă de la Câmpia Turzii, anunţă autorul acestui raport, eurodeputatul PMP Siegfired Mureşan, pe pagina sa de Facebook. El îl acuză pe Mircea Diaconu că şi-a arogat meritele pentru promovarea acestui proiect.
"Pe 1 septembrie am fost la Campia Turzii si m-am intalnit cu somerii. Le-am promis ca raportul va fi adoptat rapid in Parlament si banii vor ajunge in România pentru ca ei sa poata fi ajutati. Iata aici raportul care poarta numele "Siegfried Muresan" si va fi adoptat oficial de Parlament astazi", scrie eurodeputatul PMP.
Tot el îl acuză pe Mircea Diaconu că încearcă să confişte proiectul, deşi nu a avut absolut nicio contribuţie: "Oameni buni, Mircea Diaconu chiar e o pacoste. Vad ca si el se lauda cu raportul meu de la Campia Turzii. Dupa cum stiti, eu sunt raportorul Parlamentului European pentru acest proiect; este raportul meu, eu l-am facut, eu l-am prezentat in Comisia pentru Buget a Parlamentului European unde a fost aprobat saptamana trecuta cu 29 voturi "pentru" si doar 3 voturi "impotriva". Raportul Parlamentului European poarta numele "Siegfried Muresan". "Mircea Diaconu" nu apare niciunde. Mircea Diaconu este membru supleant in Comisia de Munca a Parlamentului care a dat un aviz pozitiv asupra raportului meu. Probabil a fost prezent la vot acolo si a ridicat mânuţa incompatibila; mai mult decat atat sigur nu a facut. In rest, multe metafore si jumatati de adevar", mai scrie eurodeputatul PMP.
În urmă cu câteva zile, eurodeputatul independent Mircea Diaconu susţinea, într-o declaraţie de presă, că el este cel care i-a convins pe colegii săi din PE să voteze ajutoarele pentru şomerii de la Câmpia Turzii. “Acum, la Strasbourg sunt voturi de plen, voturi pe buget. A fost un amendament, în comisia de employment, din care fac şi eu parte, şi unde am semnat şi am pledat pentru ca România să primească 3,5 milioane de euro ca un fel de compensaţie pentru oamenii care au rămas cu ochii în soare după ce nişte ruşi şi-au bătut joc de ei. E vorba de industria sârmei, la Câmpia Turzii şi la Târgovişte. Era un proiect mai vechi, de doi ani şi jumătate, dar care nu era făcut foarte bine, nu cu toate hârtiile. Am pledat cât am putut de convingător în comisie şi i-am convins pe oameni. Acum s-au cerut şi nişte explicaţii din partea statului român", a declarat Mircea Diaconu, citat de pesurse.ro.