Evenimentul Zilei > Social > Și ultimul centru de vaccinare anti-COVID din municipiul Braşov a fost închis. Unde se mai pot vaccina brașovenii
Și ultimul centru de vaccinare anti-COVID din municipiul Braşov a fost închis. Unde se mai pot vaccina brașovenii

Și ultimul centru de vaccinare anti-COVID din municipiul Braşov a fost închis. Unde se mai pot vaccina brașovenii

Centrele de vaccinare împotriva coronavirusului din municipiul Braşov, deschise la începutul anului, au fost închise rând pe rând. De altfel, Primăria Braşov a anunţat luni, 16 august, că ultimul centru, cel de la Căminul pentru Persoane Vârstnice a fost închis în 15 august.

De asemenea, şi-a încetat activitatea şi punctul de vaccinare din Piaţa Sfatului (care funcţiona în weekend-uri), care era subordonat centrului din Noua.

Centrul de vaccinare din Noua a fost deschis în 18 ianuarie 2021 şi, până la închidere, au fost vaccinate 38.869 de persoane (numărul include şi persoanele vaccinate în punctul de vaccinare din Piaţa Sfatului, care este subordonat centrului din Noua).

Primăria Braşov a organizat, împreună cu DSP, patru centre

De la începutul campaniei de vaccinare, Primăria Braşov a organizat, împreună cu DSP, patru centre. Primul a fost deschis în 15 ianuarie, în incinta Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri (CATTIA), unde au fost vaccinate, în total, 45.069 de persoane. Acesta a fost închis în 1 iulie.
În 15 februarie a fost deschis centrul din cartierul Tractorul, pe strada Gloriei, la care s-au vaccinat 11.792 de persoane. Şi acest centru şi-a încetat activitatea în prima zi a lunii iulie.

O lună mai târziu, pe 15 martie, a fost deschis şi centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor, de serviciile căruia au beneficiat 22.246 de persoane. Acest centru a funcţionat până în 1 iulie.
În total, la cele patru centre deschise de Direcţia de Sănătate Publică şi Primăria Braşov şi-au desfăşurat activitatea 310 persoane – asistenţi medicali, medici, registratori, scrie bzb.ro.

Pe de altă parte, reprezentanţii municipalităţii braşovene au reamintit faptul că, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Braşov, a fost organizat şi maratonul de vaccinare „Liber la vaccinare! Liber la Viaţă!”, care a cuprins 10 evenimente de vaccinare dedicate diferitelor categorii sociale. În ceea ce priveşte această campanie, Primăria Braşov nu a publicat datele.

Ieri, potrivit datelor DSP Braşov, numărul total al dozelor de vaccin împotriva virusului SARS-COV2 administrate la nivelul municipiului Braşov este de 201.868. În judeţul Braşov, sunt 320.390 de doze administrate.

Brașovenii se mai pot vaccina în cabinetele medicilor de familie și la clinicile private

În municipiul Brașov au fost administrate până în prezent 201.868 de doze de ser anti-COVID-19, dintr-un total de 320.390 de doze care au fost folosite în tot județul. În aceste condiții, e, la Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” și la unele clinici private din oraș.

În județul Brașov mai sunt deschise centre de vaccinare anti-COVID în localitățile Codlea, Râşnov, Săcele şi Sânpetru și în 33 de cabinete ale medicilor de familie. De asemenea, se fac vaccinări la centre care funcționează în cadrul unităților private Camelnic Therapy din Făgăraş şi Servicii Medicale Avansate din Victoria.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: