Evenimentul ZileiMondenŞi-a recuperat telefonul căzut în lac acum un an. De ce surpriză credeţi că a avut parte. FOTO

Şi-a recuperat telefonul căzut în lac acum un an. De ce surpriză credeţi că a avut parte. FOTO

Şi-a recuperat telefonul căzut în lac acum un an. De ce surpriză credeţi că a avut parte. FOTO
Bărbatul susține că și-a scăpat telefonul mobil în timp ce făcea paddleboarding în Sun Moon Lake, acum un an. Acum câteva zile a rămas şocat când a fost anunţat că i-a fost recuperat telefonul.

Săptămâna trecută, un muncitor l-a contactat pe bărbat pentru a-i spune că telefonul său a fost găsit. Chen a declarat că nu poate dormi nici acum din cauza şocului. Acesta a spus că telefonul funcționează perfect, ca şi cum n-ar fi stat un an de zile în lac. Telefonul funcționează datorită husei impermeabile.

Telefonul recuperat din lac după un an de zile

iPhone recuperat din Sun Moon Lake

Taiwanul se confruntă cu cea mai severă lipsă de apă din ultimii 56 de ani, ceea ce ridică o mulțime de probleme pentru autorități și cetățeni. Acesta a fost şi motivul pentru care bărbatul şi-a recuperat telefonul. Lacul în care l-a scăpat în urmă cu un an a secat.

Şi-a recuperat telefonul căzut în lac acum un an. De ce surpriză credeţi că a avut parte

Chen și-a scăpat telefonul mobil în Lacul Sun Moon anul trecut, în timp ce făcea paddleboarding și mare i-a fost mirarea când, săptămâna trecută, a fost contactat de un muncitor care i-a dat o veste cel puțin plăcută: i-a găsit telefonul, aflat într-o carcasă de protecție plină de noroi, după ce lacul a secat.

Chen a spus că muncitorul care a returnat telefonul i-a spus că lacul Sun Moon se confruntă cu cele mai scăzute niveluri de apă din ultimii 50,60 de ani.

Imagine cu lacul secat:

Oamenii fac fotografii pe albia expusă a râului Touqian din Taiwan, o sursă principală de apă pentru Parcul Științific Hsinchu, unde se află marile companii de semiconductori, în Hsinchu, Taiwan, în timpul unei secete la nivelul întregii insule, 12 martie 2021.

Nu doar că și-a recuperat telefonul pe care îl credea pierdut pentru totdeauna, dar a descoperit cu uimire că încă funcționează.

Lacul Sun Moon este unul dintre cele mai frecventate locuri de către turiști și cetățenii insulei, însă acum a ajuns să arate mai mult a câmpie decât a lac, spun autoritățile. Apa a secat, pământul s-a uscat atât de tare încât a început să crape și iarba a început să crească acolo unde decenii la rând era doar apă.

Povestea lui Chen este una pozitivă dar rară, în special în insula est-asiatică, care se confruntă cu o secetă severă, în urma unor luni de precipitaţii insuficiente şi a lipsei de taifunuri.
Autoritățile au intensificat restricţiile de apă la nivel naţional şi au mobilizat resursele de urgenţă, inclusiv o uzină de desalinizare, deoarece oficialii anticipează că sezonul uscat va dura cel puâin până în luna mai, scrie BBC.

Accesează: