Doctorul Peng Yinhua şi-a amânat nunta pentru a îngriji pacienţii infectaţi cu coronavirus. A pus mai presus viitorul său alături de femeia pe care o iubea pentru a face faţă epidemiei care a lovit, înainte de a se răspândi, oraşul Wuhan, epicentrul virusului în China.

Joi, la vârsta de 29 de ani, a murit după ce el însuşi a fost contagiat. Este una dintre multele întâmplări care ne sunt relatate din cealaltă parte a lumii, întâmplări care lasă tristețe în inimile celor care urmăresc cu groază evoluţia coronavirusului.

Doctorul Peng Yinhua este una dintre victimele cele mai tinere înregistrate până acum. A contactat infecţia mortală în timp ce trata pacienţi din Sptalul Poporului nr.1, în cartierul Jiangxia din Wuhan. A murit din pricina virusului la ora 21,50, joi, cu toate tentativele colegilor de a-l salva.

Tânărul medic îşi planificase nunta în timpul sărbătorilor de Anul Nou chinezesc, dar a decis să amâne ceremonia pentru a se afla în prima linie îndeplinindu-şi datoria, adică pentru cei cărora le dedicase viaţa. Doctorul Peng Yinhua n-a mai reuşit să trimită invitaţiile de nuntă, care şi acum zac închise în sertarele biroului său.

Cel puţin 8 medici au decedat din pricina virusului, printre care şi Li Wenliang de 34 de ani, a cărui moarte a provocat un protest public şi mesaje antiguvernamentale pe reţelele de socializare. Wenliang este cel care a dat primul alarma coronavirus, potrivit Leggo.