Magda Vasiliu, căci despre ea este vorba, a povestit pe Facebook calvarul prin care trece și cum se luptă cu birocrația din această țară. "20 de ani în care am cotizat zdravăn la sistemul de asigurări de sănătate. 20 de ani în care am avut concediu medical o singură dată, 5 zile, pentru că mi am rupt piciorul. În rest, analize făcute la particular, plătite şi o singură naştere. Atât. Azi mă văd în situaţia incredibilă de a găsi o soluţie pentru a beneficia de concediu medical pentru îngrijirea copilului. Vlad, băieţelul meu a fost diagnosticat cu cancer acum 3 luni. De atunci sunt cu el la tratament în italia, o ţară care l a primit instant. INTERNAREA DE URGENŢă A COPILULUI MEU NU A FOST CONDIŢIONATĂ DE NICIUN ACT!! Vlad a fost internat, diagnosticat şi a început chimioterapia fără să am iniţial niciun document. Abia apoi m-au întrebat de cardul european… Le am spus că nu l- m, dar îl voi avea şi că îi rog să nu oprească investigaţiile…

Funcţionarul de la ghişeu mi a răspuns simplu… "Doamna, copilul e tratat oricum… Nu condiţionăm tratamentul de chestiuni birocratice! Staţi liniştită!" Şi, am stat liniştită, gandidu mă că şi în ţară mea există soluţii decente pt astfel de situaţii în care nu doresc nimănui să se afle… Dar, a venit momentul în care am solicitat un concediu medical pentru că nu am altfel cum să mi însoţesc copilul la analize, nu mă pot internă cu el din trei în trei săptămâni, nu l pot îngriji după chimio, când suferinţă lui este cumplită… Medicul meu de familie, căruia nu i am cerut niciodată nici măcar o adeverinţă, a ridicat din umeri- legea noastră zice că trebuie să vin personal la cabinet. Deci, nu mă poate ajută…

Aflu apoi că e nevoie de un aviz al direcţiei sanitare din Bucureşti, unde ar trebui să mă prezint tot personal… Deci, nu se poate… Legea noastră este făcută de nişte cretini, pentru nişte idioţi că mine, care speră în dreptate, înţelegere şi bun simt! Când italienii îi fac copilului meu analize din trei în trei zile că să se asigure că e totul ok, România, ţară mea, îmi cere acte peste acte, avize şi documente traduse, legalizate etc..Există un teanc de hărţii de la spitalul din Roma care atestă diagnosticul cumplit, toate parafate de somităţi în oncologie pediatrică. 

Statul român, conform unor legi de rahat, vrea aviz de la un oncolog din România!!! Adică, un aviz formal, fără valoare medicală, pt că acel oncolog evident, nu va vedea copilul… N are cum! Pt că nu sunt cretină să l port prin aeroporturi, avion şi cabinete medicale când starea lui e una la limita! Nu am vrut să l expun pe vlad, nu vreau compătimire şi nici milă! Nu am nevoie! Am nevoie doar că cineva cu putere de decizie să schimbe nişte legi restrictive, făcute parcă la mişto, interpretabile şi care nu l ajută pe cetăţeanul idiot că mine, care cotizează zeci de ani degeaba! Pentru că sunt sigură că la fel că mine au păţit o mulţime de alţi părinţi, care în momentul în care pleacă să şi salveze copilul, nu se gândesc la birocraţie, legi şi chichiţe administrative care oricum n aduc nimic bun", a scris Magda Vasiliu pe Facebook. 

Frumoasa prezentatoare de la Prima TV este mama unui băieţel de 7 ani, Vlăduţ, pe care îl are cu cel de-al doilea soţ, Andrei Vintilescu. Magda Vasiliu a divorţat anul trecut, în luna octombrie, după cinci ani de mariaj cu Andrei Vintilescu.