Evenimentul Zilei > Politica > SHOW transmis live. George Simion l-a filmat pe Fenechiu când fuma în Parlament. Scandal și îmbrânceli. ”Un jeg ordinar!” VIDEO
VIDEO

SHOW transmis live. George Simion l-a filmat pe Fenechiu când fuma în Parlament. Scandal și îmbrânceli. ”Un jeg ordinar!” VIDEO

A fost haos, astăzi, în comisiile din Parlamentul României, după ce aleșii de la AUR au făcut scandal și au acuzat lipsa de transparență a entităților respective.

A fost circ, marți, provocat de parlamentarii de la AUR, care au întrerupt ședința comisiei de Sănătate din Senat. Acolo unde se discuta despre introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă, sub pretextul că lucrările sunt ținute secrete. Cei de la AUR, conduși de liderul George Simion, au intrat inopinat și au acuzat că senatorii iau decizii lipsite de transparență.

Debandadă creată de parlamentarii AUR în comisii

În haosul creat, George Simion l-a îmbrâncit pe Daniel Fenechiu, senator PNL, care stătea în ușă pentru a bloca accesul contestatarilor. În acele condiții, ședința a fost suspendată și va fi reluată în mediul on-line.

„Suntem în Senatul României, unde vor să introducă nestatutar, împotriva legilor, la vot certificatul verde, adică și obligativitatea vaccinării sau test din banii proprii pentru personalul medical, pentru cadrele didactice”, au fost primele cuvinte ale lui  George Simion, aflat în fruntea celor de la AUR. „Românii trebuie să știe ce se întâmplă!”, a adăugat el, înainte de a intra în comisia de sănătate.

Adrian Streinu Cercel, de la PSD, a părăsit sala, iar ședința a fost suspendată. Cei de la AUR au plecat la comisia juridică, acolo unde Daniel Fenechiu a încercat să apere intrarea: „George, îți spun românește: nu poți să intri!”, a afirmat Fenechiu.

Simion nu s-a cramponat de această rezistență și a intrat în sală, însoțit de colegii săi și de jurnaliști. Membrii comisiei s-au ridicat și au părăsit sala, urmând să reia ședința în format online.

Daniel Fenechiu, filmat în timp ce încălca legea

Simion l-a filmat pe Fenechiu în timp ce senatorul PNL încălca legea și fuma în spațiu închis. „Ce faceți? Fumați în spațiu închis? Ce faceți cu țigara?! N-o mai ascundeți, că vă ardeți! Încălcați o lege: nu aveți voie să fumați aici”, i-a transmis Simion.

Daniel Fenechiu a replicat și a spus că fuma cu doi politicieni de la AUR. Aceștia, după ce și-au stins țigările, l-au chemat pe George Simion pentru a-l surprinde pe liberal cum încalcă legea.

„Ești un jeg ordinar! Să audă toată lumea! Fumam cu niște colegi de-ai tăi care te-au chemat să mă vezi. Te-au sunat să mă vezi aici fumând, după ce ei și-au stins țigările. Ăsta e George Simion: un jeg ordinar, o spun direct, nu am ce face. În urmă cu zece ani, venea să-l ajut cu marșurile pentru unirea cu Basarabia. Pe vremea aia nu știam că este un jeg atât de mare. Nu îți este rușine?! Ești un ordinar!”, i-a tranmis Fenechiu lui Simion.

Certificatul verde ar putea să devină obligatoriu și la locul de muncă

Certificatul verde, care include vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală va fi scanat prin aplicația mobilă Check DCC. În lipsa acestuia, ţi se va putea interzice accesul la locul de muncă.

În cazul în care nu aveți certificat verde, șeful (instituției publice)/ patronul (la stat) decide suspendarea de drept a serviciului timp de 30 de zile. În cazul în care salariatul se răzgândește și prezintă certificatul verde, se ridică măsura de suspendare. În cazul în care trec cele 30 de zile și angajatul nu prezintă certificatul, la stat, încetează de drept contractul de muncă.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: