Sharapova, campioana ediției 2014 de la Wimbledon, a decis să abandoneze în jocul de ieri disputat cu franţuzoaica Pauline Parmentier, locul 88 WTA, la scorul de 4-6, 7-6 (4), 5-0 pentru jucătoarea din Hexagon. Parmentier va evolua în turul al doilea cu spaniola Carla Suarez Navarro, locul 31 WTA.

Este pentru prima dată când „Masha” a renunțat în timpul unui meci jucat la un turneu major, însă problemele ei de sănătate datează de câteva luni bune. Înainte de problemele apărute la încheietura mâinii stângi, rusoaica a fost accidentată la umăr, fapt pentru care în acest sezon nu a bifat foarte multe meciuri în circuitul WTA. Sharapova a revenit în competiții abia la jumătatea lunii iunie, după mai bine de cinci luni de pauză.

Presa din Rusia deja vorbește despre retragerea din tenis a fostului număr 1 mondial. Maria Sharapova a câștigat 36 titluri de simplu, dintre care cinci de Grand Slam (Wimbledon 2004, US Open 2006, Australian Open 2008 și Roland Garros 2012 și 2014).

După meciul cu Sharapova, franțuzoaica Parmentier a desființat-o pe tenismena din Rusia. 

Mi-aș fi dorit ca ea să termine meciul. Încă îmi doresc să pot să mă bucur de această victorie. Am văzut că juca la intensitate redusă în setul trei. Am crezut că va renunța la 3-0 sau la 4-0. Dar când joci până la 5-0, poți să termini meciul.

Deși a fost acest context, eu tot m-am bucurat. Nu mă interesează ce spune lumea, am câștigat meciul.

Am făcut un scurt moonwalk (n.r. dansul consacrat al lui Michael Jackson) pentru Bennet (n.r. Julien Benneteau, căpitanul echipei de Fed Cup a Franței), pentru că mi-a spus să fac asta dacă o voi învinge pe Sharapova.

Când am văzut-o că se apropie, când a abandonat, am vrut să-i zic…dar știți ce? Mi se pare trist pentru ea să spună 'N-am pierdut, îmi pare rău, am renunțat'! Nu-mi pasă, am câștigat, am meritat victoria, abandonul ei nu-mi ia cu nimic din merite.

Să te retragi la 5-0 nu e foarte frumos, dar nu mă așteptam la altceva din partea ei. Adică, putea să o facă înainte, era clar accidentată, dar la 5-0 e ca și cum aș fi câștigat", a spus Parmentier, la conferința de presă.

Te-ar putea interesa și: