Totul s-a întâmplat lângă Amman, capitala Iordaniei. Patronii au oferit shaorma la preţuri reduse, dar oferta ascundea probleme legate de calitatea cărnii.

Presa locală a relatat că în oferta respectivă au fost incluse şi gustările din carne pregătite la rotisor. Astfel se explică şi numărul mare de victime.

Ancheta demarată de oficialii din domeniul sănătății a descoperit că toată carnea nu a fost refrigerată, ci a fost lăsată în locuri cu temperaturi foarte ridicate.

Forţele locale de ordine au reţinut deja trei persoane, printre care se află inclusiv proprietarul restaurantului fast-food.

Din nefericire, un băiețel în vârstă de cinci n-a putut fi salvat după ce a consumat produsele neconforme şi a murit la spital, unde au ajuns 826 de oameni.

Copilul a fost răpus din cauza unei insuficiențe cardiace. În ciuda eforturilor, medicii nu au reușit să-l salveze.

Mohammad Abed, directorul Spitalului Prince Hussein, şi-a exprimat regretele şi indignarea cu privire la cele petrecute, conform agenției de știri Petra

Mai departe, autorităţile sanitare au închis restaurantul din zona Ain al-Bashra, situat în nord-vestul Ammanului.

Începând de miercuri, patru persoane au ajuns la Terapie intensivă, iar 321 au rămas în spital într-o stare stabilă, a spus ministrul Sănătății, Saad Jaber.

„Toți cei afectați au spus că au mâncat la același restaurant”, a declarat oficialul citat de agenția de știri AFP şi preluat mai departe de BBC.

Presa locală a raportat că shaorma fost vândută la jumătate din prețul normal, veste s-a dus rapid în zonă şi numărul clienţilor s-a dublat sau chiar triplat.

Un oficial din Ministerul Sănătății, Adnan Ishaq, a declarat la televiziunea de stat că de vină este carnea infectată, deoarece nu a fost refrigerată.

Testele de laborator au arătat prezenţa unor bacterii în carnea folosită la shaorma, dar şi în carnea de pasăre.

Iordania a înregistrat temperaturi ridicate în ultimele zile, la Amman maxima depășind 40C (100F).

Jabar a declarat că „orice criminal va fi tras la răspundere, indiferent cine este”.

sursa: bbc.com