Evenimentul Zilei > Actualitate > Shaorma otrăvită! Peste 800 de victime şi un mort. Câţi sunt la Terapie Intensivă?
Shaorma otrăvită! Peste 800 de victime şi un mort. Câţi sunt la Terapie Intensivă?

Shaorma otrăvită! Peste 800 de victime şi un mort. Câţi sunt la Terapie Intensivă?

Peste 800 de victime, un copil mort şi 4 persoane internate la Terapie Intensivă, acesta este bilanţul de coşmar după ce o shaormerie a vândut carne stricată.

Totul s-a întâmplat lângă Amman, capitala Iordaniei. Patronii au oferit shaorma la preţuri reduse, dar oferta ascundea probleme legate de calitatea cărnii.

Presa locală a relatat că în oferta respectivă au fost incluse şi gustările din carne pregătite la rotisor. Astfel se explică şi numărul mare de victime.

Ancheta demarată de oficialii din domeniul sănătății a descoperit că toată carnea nu a fost refrigerată, ci a fost lăsată în locuri cu temperaturi foarte ridicate.

Forţele locale de ordine au reţinut deja trei persoane, printre care se află inclusiv proprietarul restaurantului fast-food.

Din nefericire, un băiețel în vârstă de cinci n-a putut fi salvat după ce a consumat produsele neconforme şi a murit la spital, unde au ajuns 826 de oameni.

Copilul a fost răpus din cauza unei insuficiențe cardiace. În ciuda eforturilor, medicii nu au reușit să-l salveze.

Mohammad Abed, directorul Spitalului Prince Hussein, şi-a exprimat regretele şi indignarea cu privire la cele petrecute, conform agenției de știri Petra

Mai departe, autorităţile sanitare au închis restaurantul din zona Ain al-Bashra, situat în nord-vestul Ammanului.

Începând de miercuri, patru persoane au ajuns la Terapie intensivă, iar 321 au rămas în spital într-o stare stabilă, a spus ministrul Sănătății, Saad Jaber.

„Toți cei afectați au spus că au mâncat la același restaurant”, a declarat oficialul citat de agenția de știri AFP şi preluat mai departe de BBC.

Presa locală a raportat că shaorma fost vândută la jumătate din prețul normal, veste s-a dus rapid în zonă şi numărul clienţilor s-a dublat sau chiar triplat.

Un oficial din Ministerul Sănătății, Adnan Ishaq, a declarat la televiziunea de stat că de vină este carnea infectată, deoarece nu a fost refrigerată.

Testele de laborator au arătat prezenţa unor bacterii în carnea folosită la shaorma, dar şi în carnea de pasăre.

Iordania a înregistrat temperaturi ridicate în ultimele zile, la Amman maxima depășind 40C (100F).

Jabar a declarat că „orice criminal va fi tras la răspundere, indiferent cine este”.

sursa: bbc.com

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: