Evenimentul Zilei > Actualitate > Sfaturi și explicații, de la un medic specialist, pentru gestionarea Covid-19
Sfaturi și explicații, de la un medic specialist, pentru gestionarea Covid-19

Sfaturi și explicații, de la un medic specialist, pentru gestionarea Covid-19

Medicul psihiatru, Gabriel Diaconu, explică, într-o postare pe pagina personală de socializare, că lipsa testelor pentru depistarea Covid-19 și a echipamentelor de protecție sunt probleme care vor fi rezolvate în cel mult două zile. Cele două ”detalii” nu ar trebui, de aceea, să creeze o alertă suplimentară în rândul medicilor din România, crede specialistul.

Medicul specialist psihiatru, Gabriel Diaconu, se adresează, apoi, oamenilor, ”ca să-i calmăm, dar în același timp să-i și lămurim”.

El spune că în perioada care vine, ar fi două opțiuni, strategia Coreea sau strategia Germania.

”Strategia Coreea înseamnă testare masivă a populației folosind a) teste rapide respectiv b) validare RT-PCR. Avantajul e că ai o statistică foarte bună de evoluție, și poți personaliza intervenția la nivel național (nu toate zonele din România sunt pe aceeași curbă de evoluție privind rata de creștere zilnică, sau timpul de dublare). Dezavantajul e că e al dracului de scump. Da, scump. Tot omul vrea Mercedes, majoritatea merg cu o Dacie. Din păcate nu există piață de second-hand la teste în medicină. Puțin probabil să o aplicăm în România.

Strategia Germania înseamnă testare țintită DOAR a cazurilor care dezvoltă pneumonie, și măsuri sociale/ carantină la domiciliu/ monitorizare activă a celor care duc boala pe picioare. Adică acei 80-85%. Asta înseamnă creșterea urgentă a capacității de testare RT-PCR pentru sub-populația hospitalieră. Zilele acestea se fac demersurile pentru acreditarea suplimentară pe măsuri de bio-siguranță privind TOATE laboratoarele care au centrifuge pentru testare genetică, stat sau privat, care să prelucreze teste. Degeaba iei kituri dacă n-ai centrifuge care să-ți dea rezultate”.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: