Evenimentul Zilei > Politica > Sfatul lui Rareș Bogdan pentru USR PLUS. ”Nu poți să stai în revoluție continuă ca Che Guevara!”
Sfatul lui Rareș Bogdan pentru USR PLUS. ”Nu poți să stai în revoluție continuă ca Che Guevara!”

Sfatul lui Rareș Bogdan pentru USR PLUS. ”Nu poți să stai în revoluție continuă ca Che Guevara!”

Actuala coaliție de dreapta trebuie să continue, dar cu sancțiuni pentru USR PLUS pentru că ei au provocat o situație nedorită pentru România.

Este părerea prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, care susține că liberalii vor guverna în orice condiții. El consideră că USR PLUS este responsabil pentru criza politică declanșată de revocarea ministrului Stelian Ion, de către premierul Florin Cîțu. Și insistă că formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș trebuie să revină la guvernare.

„La noi e simplu, continuarea coalitiei cu USR PLUS dar cu unele costuri pentru ei, pentru că au provocat, din cauza încăpățânării și a radicalismului, o situație nedorită pentru România, în prag de începere a anului școlar, în plin val patru de pandemie, în pline scumpiri pe energie, pe o situație în care urmează să semnăm PNRR și blocajul pe care au încercat sa-l genereze pe abandonarea zonei rurale în favoarea exclusiv a urbanului, pentru că planul de investiții Anghel Saligny este destinat comunelor si Consiliilor Judetene”, a declarat Rareș Bogdan.

Dan Barna, Florin Citu

Echipa câștigătoare îl ține în brațe pe Florin Cîțu

Potrivit spuselor sale, PNL nu va renunța la Florin Cîțu, așa cum cere USR PLUS pentru a debloca actuala criză politică. Rareș Bogdan preferă, însă, ca USR PLUS să cedeze, să renunțe la Stelian Ion, revocat de Florin Cîțu și să revină la guvernre, în condițiile impuse de PNL.

„Noi preferăm că USR PLUS să se întoarcă la guvernare, dar nu renunțăm la Florin Citu, nu avem niciun motiv. Condiția lor, cu renunțarea la Florin, înseamnă că își doresc să se îndepărteze de guvernare. Nu vreau să cred că ei preferă opoziția, eu sper să gândească rațional, echilibrat, să fie profunzi în analiză lor și să se gândească ce pot să facă pentru țară asta, că nu poți să stai în revoluție continuă că Che Guevara sau că Pinochet. Eu zic să se întoarcă spre guvernare și să începem să livrăm oamenilor care ne-au votat să mergem la guvernare”, a mai spus Rareș Bogdan.

PNL luat prin surprindere de demisiile miniștrilor USR PLUS

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan recunoaște că liderii PNL, care au aprobat decizia premierului de revocare a lui Stelian Ion, nu au anticipat posibilitatea ca miniștrii USR PLUS să demisioneze, iar partidul să iasă din coaliție. Ei au crezut că lucrurile vor continua, așa cum s-a întâmplat în cazul revocării lui Vlad Voiculescu.

„Nu, nimeni nu s-a așteptat. Am crezut în maturitatea lor și am crezut că se gândesc mai mult la ce au de făcut pentru țară decât la această încăpățânare”, a concluzionat Rareș Bogdan.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: