Medicul chirurg Dumitru Dumitrescu, fost director medical de la Spitalul Orășenesc Hârșova, județul Constanța, a fost găsit mort în propria locuință. Descoperirea a fost făcute de un vecin, care a alertat autoritățile. Decesul ar fi avut loc în urmă cu trei zile, potrivit primelor informații.

Remarcatul chirurg suferea de două boli

Dumitru Dumitrescu era în vârstă de 65 de ani și suferea de hipertensiune și diabet. Medicul a fost găsit în locuință, mort, de către vecinul său, care a sunat la 112.

Din primele informații din anchetă rezultă că decesul a avut loc în urmă cu trei zile. Trupul bărbatului nu prezenta urme de violență, conform ziarulamprenta.ro.

Colegii chirurgului sunt devastați

Anunțul cu privire la decesul medicului a fost făcut de reprezentanții Spitalului Orașenesc Hârșova, pe pagina de Facebook a instituției. Colegii de lucru ai medicului chirurg sunt distruși de moartea acestuia.

„Mesaj în memoria fostului director medical, doctorul Dumitru Dumitrescu!

Cu adâncă durere în suflete, anunțăm plecare prematură în Ceruri a celui care a fost o vreme de peste 2 ani directorul medical al Spitalului orășenesc Hârșova, reputatul medic chirurg, doctorul Dumitru Dumitrescu, un coleg și un prieten minunat!

Drum lin, printre îngeri! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în liniște și pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate” este mesajul de condoleanțe transmis de colegii medicului de la Spitalul Orașenesc Hârșova.

Medic descoperit mort în camera de gardă

Un alt caz de acest fel a mai avut loc în Constanța în luna aprilie. O tânără doctoriță, în vârstă de 38 de ani, a fost găsită decedată în camera de gardă a unui spital privat din județ.

Loredana Chircu (38 de ani), medic internist, a fost găsită moartă, în camera de gardă a unui spital privat din Constanța, acolo unde lucra. Se pare că doctorul și-a pierdut viața după ce a luat o supradoză de analgezice. Fapt ce a dus la un stop cardio-respirator survenit pe fondul unei intoxicații cu o substanță necunoscută.

Este vorba despre un analgezic opioid, potrivit unor surse din anchetă, ce este folosit de obicei în tratamentul durerilor cronice și severe. Acesta se eliberează doar pe baza unei rețete speciale pentru substanțe narcotice.