Evenimentul Zilei > Monden > Sfârşitul lumii vine după ninsorile din deşert? Cuvintele din Cartea lui Isaia revin în prim-plan
Sfârşitul lumii vine după ninsorile din deşert? Cuvintele din Cartea lui Isaia revin în prim-plan

Sfârşitul lumii vine după ninsorile din deşert? Cuvintele din Cartea lui Isaia revin în prim-plan

Sfârşitul lumii vine după ninsorile din deşert? Aceasta este întrebarea care a stârnit mai multe dezbateri recente în rândul interpreţilor biblici.

Sfârşitul lumii vine după ninsorile din deşert? Ce cred interpreţii biblici despre această întrebare după ultimele ninsori care au uimit meteorologii?

Aceştia consideră că ninsorile din Arabia Saudită şi Siria sunt semne care anunţă că sfârşitul lumii este aproape. Duminică a nins în provincia Asir din Arabia Saudită pentru prima dată în 50 de ani. Jumătate din Arabia Saudită înseamnă deşert.

Temperaturile din zonă au scăzut sub -2C, iar miercurea trecută a nins și în orașul algerian Ain Sefra. Regiunea este cunoscută în mod obișnuit ca Poarta către Sahara. A fost a patra iarnă consecutivă în care a căzut zăpadă sau gheață în zonă.

În Ain Sefra n-a mai nins de 37 de ani

Cu privire la acest aspect, unii cred că vremea neobișnuită este un semn al vremurilor sfârșite. Este interesantă şi interpretarea celor de la Israel365 News.

Acest site promovează „o perspectivă nouă și biblică” asupra știrilor şi a susținut că profetul Isaia vorbește frecvent despre deșerturile înflorite în explicația sa despre sfârșitul vremurilor.

în „Cartea lui Isaia”, la capitolul 35:1, se spune: „Pustiul şi ţara fără apă se vor bucura; pustietatea se va înveseli şi va înflori ca trandafirul.”

Cartea lui Isaia este parte a Vechiului Testament și a Tanakhului. Este prima dintre cărțile profetice majore, adică seria profeților din urmă a diviziunii Neviim în Biblia ebraică.

La capitolul 43:19, Isaia a spus: „Iată, voi face ceva nou şi-i gata să se întâmple. Să nu-l cunoaşteţi voi oare? Voi face un drum prin pustie şi râuri în locuri secetoase.”

Sfârşitul lumii vine după ninsorile din deşert?

Prezenţa neobişnuită a zăpezii în zonele care în mod normal sunt uscate ar putea fi „râurile din deșert”, conform unor interpreţi ai profeților biblici.

Dar Isaia a vorbit și despre zăpadă într-o perspectivă mai optimistă. El a spus că zăpada era semn bun care simbolizează iertarea lui Dumnezeu în 1:18.

În acel verset, HaShem a spus: „Haideți să ajungem la o înțelegere. Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna.”

Vremea s-a stricat şi în alte regiuni din emisfera nordică

Vremea neobişnuit de rece a fost prezentă şi anumite regiuni din India, China și Emiratele Arabe Unite. La Delhi, în India, a fost cea mai rece vreme din ultimii 119 ani.

Şi asta în timp ce Spania a atins un nou record de temperaturi scăzute și a avut cea mai gravă furtună de zăpadă din 1971. Conform meteorologilor, de vină ar fi schimbările climatice.

Creșterea nivelului de carbon conduce la vreme extremă pe tot globul. Asta poate însemna fie temperaturi mai calde, fie mai reci.

Există şi un studiu care leagă vremea extremă din SUA de temperaturile arctice. Cercetătorii au spus că „nu întâmplător” vremea mai caldă din Arctica provoacă vreme mai rece în unele părți ale Americii.

sursa: express.co.uk