Un tânăr al cărui nume nu a fost dat publicității a fost internat la spitalul Connolly după ce a fost mușcat de propriul șarpe, ținut ca animal de casă. Acesta face parte dintr-o specie extrem de veninoasă – vipera pufăitoare – a cărei mușcătură poate fi mortală.

Vipera pufăitoare este originară din sud-estul Africii și este clasificată ca „foarte periculoasă” de către African Snake Bite Institute.

Deși Irlanda nu are specii locale de șerpi, nici de alte reptile, organizația National Exotic Animal Sanctuary apreciază că în țară existau în 2015 circa 100.000 de reptile în proprietatea populației, ca animale de companie, potrivit Irish Examiner.

Până acum, însă, nu s-a raportat nici un caz de mușcătură.

Tradiția catolică spune că, în secolul V, Sfântul Patrick a dus toți șerpii de pe insulă pe o stâncă, la malul mării, determinându-i să se arunce în apă.

De atunci, se spune, nu mai există nici un șarpe în Irlanda. Evident, în stare liberă.

Acest lucru face ca în Irlanda să nu existe nici ser antivenin. Pentru a-l trata pe pacientul de 22 de ani, spitalul Connolly s-a adresat mai întâi Grădinii Zoologice din Dublin, și cum nici aici nu a găsit, a trebuit să importe câteva doze, în regim de urgență, de la Liverpool.