Morgan Johnstonbaugh, medic la Universitatea din Arizona, a facut un studiu pentru a afla ce anume îi motivează pe adulţi să trimită fotografii nud sau…să facă „sexting” cu ajutorul acestora. „Sexting”, adică trimiterea de SMS-uri, fotografii sau filmulețe erotice prin intermediul internetului sau telefonului mobil.

Au fost chestionaţi 1.918 studenţi în perioada 2018-2019, în timpul anului universitar, care au primit întrebări în privinţa obiceiurilor pe care le au atunci când fac sexting.

Studenţilor li s-a cerut să spună când a fost ultima oară când au trimis o fotografie nud sau semi-nud către o altă persoană, electronic. 56% au răspuns că au recurs la acest gest, iar dintre aceştia, 73% erau femei.

Mai apoi, studenţii au fost întrebaţi de ce au ales să trimită acele fotografii, cercetătorii oferindu-le chiar şi o listă cu 23 de posibile motive pe care trebuia să le bifeze.

În urma rezoltatelor, Johnstonbaugh a descoperit că femeile erau de patru ori mai predispuse să trimită fotografii explicite pentru a preveni pierderea interesului sexual al partenerului. În acelaşi timp, spre deosebire de bărbaţi, femeile erau mai predispuse de patru ori să trimită fotogafii nud pentru că acesta este un mod prin care se simt mai puternice, dar şi pentru că prind mai multă încredere în ele însele, informează descopera.ro.

Te-ar putea interesa și: