Conflict între Serviciul Secret al SUA și The Guardian: Articolul cu spionul rus în Ambasada SUA de la Moscova este o ŞTIRE FALSĂ

Conflict între Serviciul Secret al SUA și The Guardian: Articolul cu spionul rus în Ambasada SUA de la Moscova este o ŞTIRE FALSĂ

Serviciul Secret al SUA a criticat jurnalului The Guardian pentru un articol „iresponsabil și inexact ” despre un presupus spion rus la ambasada SUA de la Moscova. Ei titrau: „S-a aflat că un spion rus lucrează la ambasada SUA de la Moscova. Acum se poate înţelege de ce rușii au putut avea acces complet la date secrete în decurs de un deceniu”.

Fără efecte, ziarul a continuat numind povestea "vârful aisbergului".  Ziarul britanic, care nu publicat niciodată vreo ştire bună despre Rusia, a scris ieri un articol proaspăt despre spionul rus, citând mai mulți analiști ai serviciilor de informații, pentru a consolida povestea cu spionul suspect plasat în ambasada SUA de la Moscova.

The Guardian: "Anchetatorii americani au descoperit că un presupus spion rus lucrase sub acoperire în inima ambasadei americane de la Moscova pentru mai mult de un deceniu. Spionul rus a fost angajat de Serviciul Secret al SUA și se înțelege că a avut acces la sistemele de internet și e-mail ale agenției, ceea ce i-a dat cale liberă la date confidențiale, inclusiv programele președintelui și vicepreședintelui.  Femeia a lucrat pentru serviciul secret cu ani de zile înainte de a fi bănuită în 2016, în timpul unei verificări de securitate de rutină condusă de doi anchetatori de la Oficiul Regional de Securitate al Departamentului de Stat al SUA (RSO)".

Serviciul Secret, acuză ziarul că:"elaborați raportare iresponsabile și inexacte pe baza surselor anonime. În mod evident se resping informațiile neîntemeiate" publicate de  The Guardian.  Potrivit serviciului secret, afirmațiile potrivit cărora "La femme fatale" ar putea avea acces la astfel de informații sensibile sunt nefondate. Serviciul Secret a mai  declarat că o revizuire internă pe care a efectuat-o nu a arătat nicio încălcare a securității de către angajatul respectiv.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu a avut loc nicio activitate neobișnuită și nu au existat probleme din perspectiva folosirii datelor", a declarat Serviciul Secret, adăugând că "verificarea a arătat că nu există dovezi privind accesul neautorizat la orice sistem al Serviciului Secret al SUA, în afara rolurilor și responsabilităților obișnuite ale angajatului".

The Guardian a încearcat doar o "bombă de presă dar una subțire", amestecând lucrurile cu ajutorul "surselor anonime" care nu pot fi trase la răspundere pentru acuzaţiile lor, indiferent cât de scandalos ar fi, a declarat John Wight, comentator politic și jurnalist, pentru RT.

 "Aceast articol e o formă rautacioasa si un  simbolul al stirilor false, deoarece fără a numi surse, ele nu pot fi luate în considerare", a spus el. Şi chiar dacă dezvăluirea din  The Guardian ar fi adevărată, că un angajat rus de la ambasada americană, recrutat de serviciile de informații rusești", nu este mare lucru, a spus Wight.  "Într-o epocă a rațiunii, dacă acest individ, cetățeanul rus, spiona ca angajat în cadrul ambasadei americane la Moscova, nu ar fi nimic ciudat", a mai spus jurnalistul.