Evenimentul Zilei > Monden > Serialul care a produs isterie la nivel mondial, o mare lovitură financiară. El este omul care stă în spatele unui proiect formidabil
Serialul care a produs isterie la nivel mondial, o mare lovitură financiară. El este omul care stă în spatele unui proiect formidabil

Serialul care a produs isterie la nivel mondial, o mare lovitură financiară. El este omul care stă în spatele unui proiect formidabil

Regizorul serialului sud-coreean „Jocul calamarului” a vorbit despre producția cu care a dat o mare lovitură la nivel mondial și care a adus venituri impresionante pentru Netflix.

Unul dintre cele mai populare seriale, în momentul de față, este o producție sud-coreeană, „Squid Game” (Jocul calamarului). Serialul este difuzat pe rețeaua Netflix, care a obținut deja venituri de aproximativ 900 de milioane de dolari.

Serialul „Jocul calamarului”, o mare lovitură pentru Netflix

Regizorul Hwang Dong-hyuk stă în spatele acestui mare succes de piață. Pe scurt, o organizație misterioasă provoacă 456 de jucători din toate păturile sociale, însă toți profund îndatorați, să participe la un turneu de jocuri pentru copii.

Marele câștigător va lua acasă 4,6 miliarde de woni (38 de milioane de dolari). Însă cei care pierd primesc un glonț în cap.

Întrebat dacă este atât de bogat încât să dețină echivalentul acelui premiu, regizorul din Coreea de Sud a afirmat: „Nu sunt atât de bogat. Dar am destul. Am destul încât să pun mâncare pe masă. Și nu e ca și cum Netflix mi-a plătit vreo primă. Netflix mă plătește conform contractului original”, a spus regizorul. Care nu a încasat bani în plus, chiar dacă serialul se bucură de o foarte mare audiență.

O producție extrem de profitabilă

Reprezentanții Netflix au anunțat la data de 13 octombrie că „Squid Game” a devenit serialul cu cel mai puternic debut din istoria sa, depăsind „Bridgerton” ca număr de vizualizări în prima lună după lansare.

După cum arată câteva documente obținute pe surse de jurnaliști, producerea serialului cu 9 episoade a costat puțin peste suma de 21 de milioane de dolari, adică în jur de 2,3 milioane de dolari pe episod.

„Tot aveam idei noi și revizuiam episoadele”

Profitul a fost fabulos ținând cont că Netflix evalua producția în serie, în urmă cu câteva zile, la 890 de milioane de dolari. „A fost epuizant din punct de vedere fizic, mental și emoțional. Tot aveam idei noi și revizuiam episoadele în timp ce filmam așa că munceam tot mai mult. Am fost foarte strâmtorat financiar deoarece mama mea ieșise la pensie de la compania unde lucra. Eu lucram la un film dar nu am reușit să obținem finanțare pentru el. Așa că nu am putut munci un an. A trebuit să luăm împrumuturi – mama, eu și bunica mea”, a mai spus regizorul pentru publicația „The Guardian”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: