Adevărate „caravane” de motocicliști” s-au îndreptat, la sfârșitul săptămânii trecute, din toate colțurile țării spre Târgu Neamț, locul în care a avut loc motoraliul anual la care își dau întâlnire mai toți pasionații de motoare din România. La poalele Cetății Nemțului, timp de două zile, vineri și sâmbătă, a răsunat huruitul bolizilor pe două roți de mai toate „calibrele”, precum BMW, Ural, Royal Enfield sau Beta. Călare pe caii putere, motocicliștii îmbrăcați în piele, acompaniați de muzică rock și decibeli de heavy-metal, s-au adunat la Târgu-Neamț pentru a participa la un festival anual de paradă de motociclete și muzică rock.

Participanții s-au înscris la startul sesiunilor de ride-test. În prima seară câteva trupe de muzică rock – cum ar fi Desant, Time of Need și Trudaau – au susținut concerte iar sâmbătă, trupele Fără Zahăr, The R.o.c.k și Sukar Nation au încins atmosfera.

„Este un eveniment moto dedicat exclusiv motocicliștilor și care are sarcina de a schimba percepția publică asupra ceea ce înseamnă motocicliști și motociclism în România. Vin motocicliști din toată țara, din Severin, Arad, Călărași, Constanța, din toate județele țării. Ne adresăm tuturor motocicliștilor. Cu siguranță aici la Târgu-Neamț este cea mai mare adunare de motocicliști din Moldova, este cel mai mare eveniment moto din zona Moldovei. Clubul nostru se va îndrepta anul viitor spre altă locație”, a declarat Cristi Precupeanu, reprezentantul clubului „Șoimii Nemțeni”, organizatorul motoraliului național din România, pentru Mesagerul de Neamț.

Citește și: