Evenimentul Zilei > Justitie > Sentințe finale în dosarul fostului șef al Poliției Neamț. Cazul care a șocat România
Sentințe finale în dosarul fostului șef al Poliției Neamț. Cazul care a șocat România

Sentințe finale în dosarul fostului șef al Poliției Neamț. Cazul care a șocat România

În urmă cu cinci ani, cazul comisarului-șef Cezar Filip șoca o țară întreagă.

Martie 2014, apar imagini video cu șeful Poliției Piatra Neamț în timp ce lovește cu pumnii și picioarele o minoră. Cezar Filip iese la pensie, dar cazul ajunge pe masa procurorilor. DIICOT îl trimite în judecată pe comisarul-șef Filip, în același dosar fiind acuzat și polițistul Relu Baciu.

Curtea de Apel Bacău s-a pronunţat definitiv săptămâna aceasta. Baciu, acuzat că de transfer neautorizat de date informatice, a fost găsit nevinovat și achitat definitiv. În aceeaşi cauză, comisarul-şef Cezar Filip şi-a recunoscut fapta pentru care era acuzat, beneficiind de o reducere cu o treime a pedepsei. Astfel, sentinţa definitivă rămâne cea dispusă de instanţa de fond, Tribunalul Neamţ, respectiv 5 luni şi 17 zile de închisoare, pentru care s-a dispus amînarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani, informează Monitorul de Neamț.

Adolescenta care a fost bătută de Cezar Filip chiar în sediul Poliţiei și-a retras apelul depus. În acest dosar, comisarul-șef era acuzat şi că l-a instigat pe şeful firmei care administra sistemul de supraveghere al Poliţiei pietrene să formateze hard-disk-ul instituției!

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.