Editura Evenimentul si Capital

Sentință INCREDIBILĂ: Să-ți BAȚI copiii NU E INFRACȚIUNE! Cenușăreasa din Vaslui și judecătorul care DĂ APĂ la MOARĂ PĂRINȚILOR VIOLENȚI

Autor: | | 7 Comentarii | 5094 Vizualizari

Într-o sentință a Judecătoriei Bârlad, rămasă definitivă și folosită de avocați ca jurisprudență, se spune: „Aplicarea unei corecții izolate, întâmplătoare, determinată de o greșeală a minorului și care nu-i pune în primejdie gravă dezvoltarea fi zică, intelectuală sau morală, nu constituie infracțiune”

Realitatea din România naște uneori niște povești pe care pur și simplu nu știi de unde să le apuci. În povestea de astăzi nu știu ce e mai groaznic. Faptul că o fetiță de doar 10 ani este bătută de tată și de mama vitregă, faptul că ea alege apoi să se întoarcă acasă, iertând, sau că un judecător ne explică doct, în motivarea sentinței prin care tatăl este achitat pentru rele tratamente aplicate minorului că violențele asupra unui copil sunt uneori justificate!

Povestea seamănă până la un punct cu basmul Cenușăreasa, doar că versiunea vasluiană se termină prost, nu are zâne bune sau prinți, ci doar victime și agresori, cei care primesc compasiune și înțelegere nefiind și cei care le merită.

Mama vitregă și dușul rece

Maria avea, în octombrie 2011, 10 ani și 7 luni. Pe 5 octombrie, la ora 18.48, fetița a sunat la 112 și a raportat că este victima unei agresiuni. Poliția din Bârlad a găsit-o în fața casei părintești, udă, speriată și lovită. Spunea că fusese bătută de mama vitregă, Rodica, și amenințată telefonic cu bătaia de tatăl ei, Cezar.

Încă din acea seară este luată de acasă și dusă la Centrul de Primire în Regim de Urgență a Copilului Abuzat, Negllijat, Exploatat Bârlad.

A doua zi începe evaluarea ei. Povestea Mariei este simplă. Avea 4 ani când a murit mama ei. Tatăl s-a recăsătorit la 6 luni după ce a rămas văduv. Împreună cu Rodica a mai făcut doi copii, care, în 2011, aveau 5 și, respectiv, 3 ani.

La Centrul de Primire, Maria este examinată medico-legal, chiar a doua zi, pe 6 octombrie 2011, și se i se recomandă 4-5 zile de îngrijiri medicale, având lovituri produse, în data de 2 octombrie 2011, de un corp contondent.

Din declarații a rezultat că e vorba de o bătaie aplicată de tatăl ei, cu o curea, iar lovitura cea mai gravă a fost făcută de cataramă! Poliția a început să strângă mărturii și s-a aflat că fetița era pusă la munci prin casă de părinți, că mama vitregă o neglija, în comparație cu propriii copii.

Comportamentul fetei la școală era și el bizar, trădând profunde traume, avea numai note mari, dar se purta deseori urât cu colegii, lovindu-i sau umilindu-i, pentru ca apoi să fure bani de acasă ca să cumpere dulciuri și să le ofere acelorași colegi! Pe 28 octombrie, fata este luată de autorități de sub tutela părinților și dată bunicilor materni.

Ce faci dacă ai un copil rebel. Soluția „Vaslui”

Pe 20 decembrie 2011, tatăl este trimis în judecată pentru violențe și pentru „rele tratamente aplicate minoru-lui”. Această infracțiune nu și-a schimbat definiția odată cu apariția noului Cod Penal, așa că motivarea sentinței din acest proces poate fi invocată încă de avocați la procese, în special la cele desfășurate pe raza județului Vaslui, sentința fiind pronunțată de Judecătoria Bârlad.

Încă un amănunt: dosarul nu apare la Tribunalul Vaslui ca fiind apelat de vreuna dintre părți, inculpat sau Parchet. Până pe 20 decembrie 2011, lucrurile par să meargă potrivit logicii de creștere a unui copil, dar apoi toate par să o ia razna.

„Abuzată fizic și psiho-emoțional”

Judecătorul avea în față un raport foarte clar al celor de la Protecția Copilului, care descrie fata astfel: „abuzată fizic și psiho-emoțional în cadrul familiei de origine, identificând agresorii ca fiind tatăl, învinuitul U L C și actuală soție a acestuia U L D, abuzuri manifestate prin: lovire produsă în mod repetat, atât de tată, cât și de către actuală să soție; etichetare, amenințare, jignire; refuzul de a accepta copilul, respingerea și lipsă unei relații afectiv – emoționale normale mamă – copil.

S-au evidențiat astfel mecanismele defensive care apar în această situație: tăcere, încapacitatea de a se apăra în relația de putere întreținutăde agresori, dezechilibru psiho-emoțional accentuat, agitație psiho-motorie, sentiment de teamă continuă, anxietate, blocaje în identificarea, exteriorizarea afectelor negative pe fondul traumei suferite....”.

Cezar avea să declare, așa cum a consemnat judecătorul: „Recunoaște căa certat-o pe partea vătămată, afirmând că este „nesimțită”, și a mai lovit-o pe partea vătămată fiind depășit de situație și jenat de situația în care a fost pus în societate, corecție fizi-că pe care o aplică din când în când, la una – două săptămâni, una din lovituri fiind aplicată și cu cureaua în zonă dorsală a părții vătămate, dar pentru că aceasta s-a mișcat să se apere, a lovit-o și peste mâini”.

„Câte o mică corecție fizică”

Judecătorul avea să consemneze mai multe declarații de la persoane care tratează ca pe ceva natural faptul că mama vitregă sau tatăl apelează la corecțiile fizice.

Extrag din nou din decizie: „Bunica maternă susține că inculpatul se plângea des de aceste aspecte, de aceste dificultăți în creșterea, supravegherea și educarea părții vătămate, în perioada când minora se afla la el, motiv pentru care, aprecia că era necesară , din când în când, câte o mică corecție fizică, o curea la șezut, dar corecția nu avea nici un rezultat.”

Cenușăreasa ajunge să creadă și ea în bătăi!

LOVITURA pentru PNL! A fost condamnat la INCHISOARE! Ludovic Orban a reactionat IMEDIAT

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI