Senatorul PSD de Constanța, Nicolae Moga, este de părere că partidele coaliției ar fi trebuit să abordeze legile în ordinea priorităților, începându-se cu Sănătatea, însă decizia ar fi fost politică. Tot el susține că a refuzat să semneze noul proiect de lege inițiat de deputatul Cătălin Rădulescu, susținut de alți 39 de parlamentari PSD, catalogând propunerile colegilor să ca “năstrușnice.
Parlamentarul Nicolae Moga a declarat, la Constanța, cu ocazia prezentării bilanțului său de senator pe anul 2017, că discutarea modificarilor la legile Justiției a fost o greșeală. “Din punctul meu de vedere, trebuia luate în ordinea priorităților. Mai întâi Sănătatea pentru că, până acum, legea asta s-a schimbat de 69 de ori, apoi Învățământul, care s-a schimbat de 59 de ori și, abia la urmă, să fie legile Justiției. A fost, însă, decizia politică a partidelor de la guvernare. Părerea mea este că a fost o greșeală”, a declarat Nicolae Moga.
Senatorul Nicolae Moga a recunoscut și că a refuzat să semneze propunerea de schimbare a legislației penale, proiect inițiat de deputatul “mitralieră”, Cătălin Rădulescu,împreună cu 38 de colegi parlamentari din PSD, inclusiv un deputat POSD de Constanța. “Au venit și la mine să semnez, dar nu am semnat. Eu nu semnez nicio inițiativă legislativă până nu citesc și nu mă documentez. Și le-am citit propunerile, mi s-au părut năstrușnice. Dar trebuie să înțelegeți că parlamentul este oglinda societății. În parlament sunt și oameni cu scaun la cap dar sunt și zburdalnici, ca să nu le zic altfel”, a comentat Nicolae Moga.
Politicianul constănțean, component al comisiei de modificare a legilor justiției, este de părere că în comisiile parlamentare trebuie să se lucreze cu specialiști.”În parlament trebuie să respecți și punctele de vedere ale opoziției, dacă noi, cei din majoritate, vrem să fim respectați la rândul nostru”. Întrebat de EVZ cum va proceda dacă PSD îi va cere să voteze proiectul de lege propus de cei 40 de colegi de partid , senatorul Nicolae Moga a ținut să precizeze:“Eu sunt parlamentarul care ascultă, mai întâi, de dorința celor pe care îi reprezint, apoi de conștiința mea, și, după aceea, de sarcina de partid”.