Semnele care îți indică boli grave. Când trebuie să consultați medicul

Semnele care îți indică boli grave. Când trebuie să consultați medicul

5 boli periculoase au ca simptome amorțirea mâinilor sau picioarelor.

Amorțirea mâinilor sau a picioarelor, urmată de senzația de înțepături, indică unele probleme grave de sănătate. Principala cauză care conduce la apariția senzației de amorțire este blocarea nervilor sau a vaselor sangvine. Această senzație poate fi un simptom al unor boli grave, fiind necesară îngrijirea medicală, potrivit bzi.ro.

5 boli periculoase au ca simptome amorțirea mâinilor sau picioarelor

Osteocondroza vertebrală este o compresiune la nivelul nervilor, din zona cervicală, a coloanei vertebrale,provocând amorțirea mâinilor, dureri de cap. Scleroza multiplă este o boală care afectează învelișul proteic al fibrelor nervoase, lucru care conduce la scăderea sensibilității și amorțirea mâinilor sau picioarelor. Diabetul zaharat și anemia falciformă determină încetinirea circulației sangvine în membre, unul din simptome fiind amorțirea mâinilor. Nevralgia cervico- brahială este o boală periculoasă care provoacă inflamații la nivelul umărului, conducând la amorțirea mâinilor. Accidentul vascular cerebral este cea mai periculoasă cauză a amorțelii de la nivelul mâinilor. Dacă va amorțesc și picioarele, aveți dureri de cap constante, probleme cu vederea și vorbire îngreunată, apelați de urgență la medic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cauzele și simptomele amorțelii

Amorțeala este resimțită de cele mai multe ori la nivelul membrelor superioare și inferioare și poate avea diverse cauze, cum ar fi lezarea nervilor și de compresie, apărută ca urmare a statului prelungit într-o anumită poziție. În cazul spondilozei cervicale, amorțirea mâinilor este semn important.

Amorțeala membrelor poate include senzații cum ar fi arsura, pierderea sensibilității membrului afectat, durere la atingeri ușoare, furnicături. Este necesară vizita la medic dacă amorțeala se manifestă în special la nivelul degetelor de la mâini sau picioare și dacă simptomele se înrăutățesc fără o cauză anume. Amorțeala este o urgență medicală dacă apar dificultăți de vorbire, gândire confuză și slăbiciune ori paralizia feței, care pot fi semne ale prezenței accidentului vascular cerebral. Dacă amorțeala este însoțită de dureri severe de cap, pierderea conștiinței, confuzie și dificultăți de respirație, trebuie imediat solicitat ajutor medical, putând fi vorba despre o tumoră cerebrală.

Pentru determinarea cauzelor amorțelii, medicul poate solicita mai multe investigații, cum ar fi analize de sânge și urină (hemogramă, examen complet al electroliților, evaluarea nivelului de vitamina B12, testarea hormonilor tiroidieni etc.), RMN și tomografie computerizată.

În cazul spondilozei cervicale, herniei de disc sau sindromului tunelului carpian este recomandată fizioterapia sau intervenția terapeutică reparatorie chirurgicală. Pentru diabetici este foarte importantă reglalarea nivelului glicemic cu ajutorul medicației și al dietei.