Semnalul iPhone 4, rezolvat în maximum 30 de zile

Afişajul greşit al barelor de semnal în cazul noului gadget scos pe piaţă de Steve Jobs a mai tăiat din avântul pe care compania americană şi-l luase în cele 18 ţări în care a fost lansat.

Se ştie că o minune vine, ca şi un necaz, de trei ori. Din păcate, cei de la Apple nu au ţinut cont de această zicală şi s-au ales cu o scădere a capitalului de imagine după ce au încercat o a patra minune a tehnologiei, dar le-a ieşit cu un mic defect pe care au trebuit să şi-l asume.

iPhone 4 are probleme cu afişarea greşită a nivelului de semnal. Potrivit reprezentanţilor Apple, problema se va rezolva în mai puţin de 30 de zile, cu ajutorul unui update.

Cu toate acestea, defectul nu a împiedicat noua jucărie a Apple să fie vândută în mai bine de două milioane de exemplare în numai o săptămână de la lansare. Utilizatorii au atras atenţia că, atunci când ţin telefonul de partea de jos, puterea semnalului scade nejustificat.

"Cel mai de succes produs Apple"

Antena lui iPhone 4 este reprezentată de o bară din metal care înconjoară telefonul. Reacţia celor de la Apple nu a ezitat să apară, comunicatul începând cu "iPhone 4 este cel mai de succes produs din istoria Apple".

"Am descoperit cauza acestei scăderi a numărului de linii de semnal. Şi este o problemă simplă, dar surprinzătoare. După cercetări, am fost uimiţi să observăm că formula pe care o folosim pentru calcularea liniilor de semnal este total greşită. În multe cazuri, telefonul afişează greşit două sau mai multe bare în plus. De exemplu, afişăm patru linii când ar trebui să afişăm două", se adaugă în declaraţie.

Persoanele care au cumpărat un astfel de gadget au şansa de a returna produsul în 30 de zile de la achiziţionare. Steve Jobs, directorul executiv al Apple, îi sfătuieşte pe cei care şi-au luat un iPhone 4 să nu ţină telefonul din colţul din stânga jos. De asemenea, aceştia ar trebui să-şi cumpere o carcasă numită bumper, care costă 29 de dolari.

Până la sfârşitul lunii iulie, iPhone 4 va fi distribuit în alte 18 ţări: Australia, Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Hong Kong, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia şi Elveţia. România încă mai aşteaptă venirea jucăriei Apple, prin intermediul Orange România.

Ultimul model de iPhone pus pe piaţa românească a fost 3GS. Acesta se vinde şi la ora actuală, la liber, cu un preţ de 649 de euro, varianta de 32 de GB, şi 549 euro, varianta mai mică, de doar 16 GB. La abonament, costul unui astfel de gadget porneşte de la 99 de euro.

Când Apple era doar un simplu fruct

În piaţa americană a apărut o zicală foarte interesantă: "Viaţa era mult mai uşoară când Apple (Măr) era doar un simplu fruct".

Adevărul este că, în ultimii ani, Apple a luat faţa concurenţei atât pe segmentul telefoane, cât şi pe cel al tabletelor PC, unde iPad-ul a devenit noua senzaţie a anului 2010.