Evenimentul Zilei > Actualitate > Semn DIVIN sau coincidență? Biserica lui Cristian Pomohaci a ars din temelii
Semn DIVIN sau coincidență? Biserica lui Cristian Pomohaci a ars din temelii

Semn DIVIN sau coincidență? Biserica lui Cristian Pomohaci a ars din temelii

Lui Cristian Pomohaci i se aduc noi acuzații grave. După ce a fost acuzat, cu înregistrări, de pedofilie, un nou amănunt din viața preotului iese la iveală.

Parohia pe care o conducea avea două biserici ortodoxe, în ambele slujind alternativ Cristian Pomohaci. Până în 15 august 2006, când în urmă unui incendiu devastator, biserica din Veta, construită în mare parte din lemn, a ars până la temelii, scrie KanalD.

După incendiu, Pomohaci a ţinut slujbele doar în biserica din Mosuni, pe care a modernizat-o şi a mărit-o, în acelaşi timp cu reconstrucţia lăcaşului de cult ars. Bai mai mult, preotul a făcut, conform site-urilor creștine  o anexa in care “stă de vorbă cu credincioșii”. 
 
 
Cristian Pomohaci, exclus săptămâna trecută din preoţie, este invitat special pentru a interpreta muzică populară duminică pe scena unui important festival al ciobanilor din Mărginimea Sibiului, "Sus pe muntele din Jina". Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, la festival sunt aşteptaţi participanţi din patru judeţe, Sibiu, Alba, Vâlcea şi Argeş.
 
 
"Este o mare onoare pentru noi să constatăm simpatia de care se bucură Jina şi acest festival în rândul locuitorilor din judeţ, dar nu numai. De asemenea, suntem fericiţi că reprezentanţi ai administraţiei publice vin să-i salute pe jinari, să-i cunoască sau reîntâlnească. Îi aşteptăm pe toţi cu mare drag şi cu un program deosebit", spune primarul comunei Jina, Vasile Gheorghe Beschiu.
 
 
La acest eveniment sunt aşteptaţi şi politicieni locali, dar şi de la Bucureşti. Deja şi-au anunţat prezenţa liderul Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, şi deputatul Daniel Constantin.
 

Nu mai este preot

Consistoriul Eparhial de la Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia s-a întânit, joi, și a judecat cazul preotului Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani.
 
 
Reprezentanții Arhiepiscopiei au anunțat că decizia pe care au luat-o va fi comunicată vineri.  "Şedinţa Consistoriului Eparhial s-a încheiat. Membrii Consistoriului au luat o hotărâre ce va comunicată în cursul zilei de vineri", a declarat purtătorul de cuvânt. El a explicat că întârzierea este determinată de o procedură care trebuie respectată în asemenea situaţii şi a dat asigurări că hotărârea va fi făcută publică.
 
Preotul Cristian Pomohaci nu a prezentat până miercuri, la termenul de 30 de zile, dovezile cerute de superiorii săi pentru a-şi susţine nevinovăţia faţă de acuzaţiile ce i se aduc. El a depus doar o cerere prin care acesta solicită retragerea temporară din preoţie, invocând motive de sănătate, scrie Agerpres. 
 
În prezent, preotul Cristian Pomohaci a fost suspendat din funcţie timp de 30 de zile de către arhiepiscop, care i-a interzis să mai slujească în biserică, urmând ca membrii Consistoriului Eparhial să se pronunţe asupra acestui caz. 
 
Parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş dosarul în care preotul Cristian Pomohaci, din Parohia Moşuni, judeţul Mureş, este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale. 
 
Preotul a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor, iar înregistrarea a apărut în presă.  Atunci când vine vorba despre orientarea sa sexuală începe altă poveste – Pomohaci a fost tolerat de BOR pentru homosexualitate, fiindca nu au existat dovezi.   Au existat zvonuri despre Pomohaci, cel care a apărut de nenumărate ori la TV, că a fost surprins în pat cu bărbați sau atentând la pudoarea unor tineri. Jurnaliștii de la Ziar de Cluj au discutat off the record cu niște avocați și notari care au încheiat cu unele victime înțelegeri scrise și ferme prin care Pomohaci a cumpărat tăcerea lor cu bani.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: