Evenimentul Zilei > Actualitate > Segolene Royal ar putea fi primul presedinte femeie din Franta
Segolene Royal ar putea fi primul presedinte femeie din Franta

Segolene Royal ar putea fi primul presedinte femeie din Franta

Candidatul socialist la  alegerile prezidentiale franceze, Segolene Royal, l-ar  putea invinge, intr-un al doilea tur de scrutin, pe favoritul dreptei, Nicolas Sarkozy, obtinand 52 la suta din voturi, informeaza AFP.

Aceasta este concluzia unui sondaj de opinie realizat la sfarsitul lunii noiembrie de catre institutul CSA.

Aproximativ 26 la suta dintre persoanele chestionate declara ca au intentia sa se abtina de la vot, sa lase buletinul de vot necompletat sau sa voteze ambii candidati.

Primul tur de scrutin ar putea fi castigat tot candidatul socialist, cotat cu 34 la suta din preferintele electoratului (o crestere de trei procente), in timp ce Sarkozy, contracadidatul sau de la UMP, ar obtine doar 32 la suta din voturi (o crestere cu doua procente).

Jean-Marie Le Pen, cadidatul extremei-drepte, care a ajuns in al doilea tur de scrutin la alegerile prezidentiale din 2002, este creditat cu 15 la suta din intentiile de vot (in scadere cu un procent).

Sondajul a fost realizat telefonic, ieri, pe un esantion national reprezentativ de 891 de persoane care au implinit 18 ani si sunt inscrise pe listele electorale.

Alegerile prezidentiale din Franta vor avea loc la 22 aprilie si 6 mai 2007.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: