Evenimentul Zilei > International > Șeful CIA din Viena, rechemat de la post. N-a luat în serios informațiile cu privire la misteriosul „sindrom Havana”
Șeful CIA din Viena, rechemat de la post. N-a luat în serios informațiile cu privire la misteriosul „sindrom Havana”

Șeful CIA din Viena, rechemat de la post. N-a luat în serios informațiile cu privire la misteriosul „sindrom Havana”

Misteriorul sindrom Havan face o nouă victimă. De aseastă dată, este vorba de șeful din Viena al Agenţia Cetrale de Informaţii a SUA (CIA).

Potrivit ziarului The Washington Post, șefului rețelei CIA din Viena a fost rechemat de la post și i s-a reproșat că a reacționat mult prea lent la informațiile că mai multe persoane din personalul de informații se plâng că au fost afectate de misteriosul sindrom.

 

Era sceptic că există un astfel de sindrom

The Washington Post afirmă, citând „oameni familiarizați cu activitatea” șefului CIA din Viena, că acesta era sceptic cu privire la autenticitatea bolii. Mai mult, s-a arătat total insensibil la suferința personalului.
PurtătoruL de cuvânt al CIA au refuzat să confirme sau să infirme informaţiile.

Zeci de personal SUA din capitala Austriei inclusiv diplomați, oficiali ai serviciilor de informații și unii copii ai angajaților SUA, au raportat simptome caracteristice așa-numitului sindrom Havana.

Misterioasa afecțiune a primit numele capitalei cubaneze, pentu că în acest oraș oficiali ai ambasadei SUA au raportat pentru prima dată senzații de greață, dureri groaznice de cap, dureri de urechi, oboseală, insomnie și o încetinire a reacțiilor. Până la finalul lui 2017, câteva zeci de persoane din cadrul personalului ambasadei americane din Cuba au manifestat acest tip de simptome. De atunci, diplomații și ofițerii de informații americani staționați în întreaga lume s-au confruntat cu probleme similare. Până în acest moment sunt 200 de cazuri înregistrate pe toate continentele cu excepția Antarticii, scrie news.sky.com.

Atacați cu microunde?

Chiar dacă șeful reprezentanței CIA la Viena era sceptic, există dovezi clare că nu e vorba de o boală inventată. După examinarea diplomaților și agenților CIA afectați, o echipă de la Centrul Universității din Pennsylvania a pus afecțiunea pe seama unei surse energetice necunoscute, dar bine direcționate. Directorul centrului, Dr. Douglas H. Smith, a declarat ulterior că microundele sunt considerate cauza principală a problemei și că persoanele afectate au suferit daune extinse ale rețelelor neuronale.
Americanii i-au acuzat mai întâi pe cubanezi, apoi și pe ruși, dar nu au reușit până acum să afle exact despre ce armă e vorba, nici cine sunt agresorii.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: