Evenimentul Zilei > Economie > Șefii ROMATSA se răzbună pe sindicaliști
Șefii ROMATSA se răzbună pe sindicaliști

Șefii ROMATSA se răzbună pe sindicaliști

Se încing spiritele la ROMATSA. Aurel Stanciu a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporurilor, dar sindicaliștii nu renunță la luptă și amenință cu greva

După ce au anunţat că vor intra în grevă generală de la 1 septembrie dacă cele 14 revendicări pe care le au nu vor fi soluționate, liderii de sindicat au început să aibă probleme.

Scandalul se complică

Unul dintre aceştia, Florin Diaconu, a fost audiat de polițiști în dosarul în care fostul director general al ROMATSA, Aurel Stanciu (foto) , îl acuză de tâlhărie după ce, vineri, acesta l-ar fi bruscat şi i-ar fi smuls din mână mai multe acte.


FOTO: Aurel StanciuDupă acest scandal, o uşă s-a închis şi alta s-a deschis. Stanciu a plecat de la conducerea instituției direct la Ministerul Transporturilor, fiind numit secretar de stat. Și are un venit imens. Potrivit declaraţiei sale de avere postată pe site-ul instituţiei, în data de 28.05.2015, pentru funcţia pe care o deţinea primea anual suma de 194.630 de lei, adică 16.219 lei/ lună. Pe lângă leafa frumuşică îi mai intrau lunar alţi 9.000 de lei din pensia de la Ministerul Apărării Naţionale. În total, lui Stanciu îi intră lunar în casă peste 25.000 de lei.

Gabriel Tudorache, un alt lider al Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian, a trimis la Ministrul Transporturilor şi la conducerea ROMATSA notificare privind declararea grevei generale la data de 1 septembrie, începând cu ora 11.00. Însă, aceştia aşteaptă până- n ultimul ceas, în speranţa că se va ajunge la un consens.

Ieri, la închiderea ediției, sindicaliștii se aflau încă la discuții cu reprezentanții Ministerului Transportului.

Fostul director, trimis în judecată

Procurorii Parchetului General au dispus trimiterea în judecată a lui Bogdan Donciu, fostul director general al ROMATSA, pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice și instigare la fals intelectual. Este acuzat că și-ar fi determinat subordonații să angajeze mai multe persoane de la Ministerul Transporturilor sau de la Guvern, în scopul suplimentării veniturilor acestora.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: