Acesta face, separat, verificări în cazul polițistului ucis. Până la finalizarea anchetei, foști colegi ai polițistului împușcat mortal, duminica trecută, de urmăritul internațional Marcel Lepa au dezvăluit că ordinul de prindere a infractorului a fost dat de șeful Serviciului Investigații Criminale (SIC), comisarul șef Florin Diacenco, pe Whatsupp, care a comis greșeli fatale de procedură în gestionarea acțiunii de prindere a urmăritului. Mai exact, cu puțin înainte ca polițistul Cristian Amariei să fie ucis, Diacenco le-a solicitat polițiștilor din județ, în grupurile de Whatsapp, prin șeful Serviciului Rutier comisarul Florin Turnagiu (foto), să oprească în trafic autoturismul cu care se deplasa suspectul Ionel Marcel Lepa.

„Solicităm, sprijin echipei op (Ordine Publică n.r.) sau rutieră în vederea opririi în trafic, verificarea auto și legitimare ocupanți auto vw pasat VN 11 WMG. Respectivul auto a fost obs(ervat) în localitatea Izvin direcția Recaș. Mesaj de la Cms șef Diacenco”, este mesajul transmis de șeful Serviciului Rutier, comisarul Turnagiu, polițiștilor de la ordine publică și rutieră aflați la acel moment în teren, postat de SPR „Diamantul”. Șeful SIC nu a suflat o vorbă despre faptul că în mașină se afla Ionel Marcel Lepa, deși cunoștea cazierul acestuia, iar niciun polițișt care urma să îl oprească nu a fost avertizat că este vorba despre un individ periculos.

 

Gafă: Tineri spitalizați și polițiști dați afară

Diacenco a mai fost acuzat că, în timp ce era ofițer la Criminalitate Organizată, a amenințat cu pistolul un jurnalist, la o descindere. După scandal, Florin Diacenco a fost transferat la conducerea Secției 3 Poliție Timișoara iar, apoi, a fost numit șef al SIC Timiș. Tot el ar fi transmis informații eronate polițiștilor care urmăreau un individ periculos, la Urseni, în noiembrie 2017. Pe baza acelor informații, agenții au oprit mașina indicată și i-au băgat în spital pe cei doi ocupanți, tineri care nu aveau nicio legătură cu cazul lor. În urma acelui incident, trei polițiști au fost dați afară. Sindicaliștii îi acuză și pe adjunctul Poliției Timișoara, Ionel Iacobescu și pe Florin-Ioan Turnagiu, șeful Poliției Rutiere Timiș că, în ziua tragediei, i-a chemat pe polițiști de acasă și i-a trimis să supravegheze festivalul Diskoteka, în loc să îi trimită la Izvin pentru a-l prinde pe criminalul Lepa. Atunci, toată sala s-a ridicat în picioare și a început să țipe la ei, unii chiar i-au înjurat.

 

Te-ar putea interesa și: