Șefa ÎCCJ, SOLICITARE imperativă către CSM. Arhiva SIPA, ofiţerii acoperiţi, casele conspirative şi protocoalele încheiate cu SRI, SUBIECTE puse SUB LUPĂ

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a cerut marţi suplimentarea ordinii de zi a plenului Consiliului Superior al Magistraturii cu teme precum Arhiva SIPA, ofiţerii acoperiţi, casele conspirative şi protocoalele încheiate cu SRI, "pentru a fi lămurite" aceste aspecte.

"Este vorba de patru teme: arhiva SIPA, ofiţerii acoperiţi, casele de conspiraţie, protocoalele încheiate cu SRI şi DNA. Eu cred că este cazul, deşi le-am mai discutat mai mult sau mai puţin superficial în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, să ne îndeplinim atributele şi rolul de garant al independenţei Justiţiei şi să lămurim o dată pentru totdeauna aceste patru aspecte", a precizat Cristina Tarcea, potrivit agerpres.ro.

Cine a lăsat-o pe Kovesi cu mâna întinsă la BILANȚUL DNA. EXISTĂ ȘI DOVADA! VIDEO în text!

Desecretizarea protocoalelor dintre DNA și SRI au redeschis Cutia Pandorei în peisajul justiției din România. Așa cum anunța încă de vineri, Tudorel Toader, ministrul Justiției a cerut luni, oficial, procurorului General, Augustin Lazăr, desecretizarea acestor controversate și negate protocoale.
Reamintim că, vineri, Klaus Iohannis a avut o primă reacție în legătură cu protocoalele SRI-DNA. Așadar, pentru prima dată, printr-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială se fac precizări importante în legătură cu acest subiect controversat, vehiculat de multe ori, de-a lungul timpului, în spațiul public. Președintele a adâncit și mai mult sămânța de scandal, spunând că aceste protocoale nu au fost aprobate de CSAT.

”În data de 19 martie 2018, ministrul justiției, Tudorel Toader, i-a solicitat lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în baza prerogativelor constituționale și a competențelor legale, comunicarea următoarelor aspecte:

- Dacă și câte protocoale secrete au fost încheiate între Ministerul Public, Direcția Națională Anticorupție și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism pe de o parte și Serviciul Român de Informații, pe de altă parte;

- Data încheierii și semnatarii respectivelor protocoale;

- Demararea procedurii legale de desecretizare a conținutului acestora”, potrivit anunțului făcut de Tudorel Toader.