Evenimentul Zilei > Justitie > Șefa de la finanțe care se lăuda că are pile în SRI și cerea mită, trimisă în judecată
Șefa de la finanțe care se lăuda că are pile în SRI și cerea mită, trimisă în judecată

Șefa de la finanțe care se lăuda că are pile în SRI și cerea mită, trimisă în judecată

Lucica Golban, fostă șefă de serviciu din Finanțele Timiș, a fost trimisă în judecată, săptămâna aceasta, după ce procurorii DNA au finalizat ancheta. Ea a fost acuzată că a luat șpagă chiar în sediul instituției, suma de 3.000 de lei, de la un om de afaceri, pentru urgentarea unor proceduri care oricum intrau în atribuțiile ei de serviciu.

Alături de Golban au fost trimiși în judecată contabila Stoiana Găman și omul de afaceri Horia-Ioan Grigoriță, pentru trafic de influență.
Lucica Golban, la data faptei șefă a Serviciului de Informații Fiscale din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, se lăuda că are ”pile” în cadrul SRI, și, prin urmare, predtindea mită de la toți ceio cu care interacționa.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: La data de 13 septembrie 2018, inculpata Golban Lucica, în calitatea menționată mai sus, a primit de la reprezentantul unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 3.000 lei în legătură cu îndeplinirea sau urgentarea îndeplinirii unor activități ce țin de atribuțiile sale de serviciu, respectiv înregistrarea unor societăți comerciale în scop de TVA. Banii respectivi au fost remiși inculpatei chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, la scurt timp aceasta fiind reținută de procurorii anticorupție”, se arată într-un comunicat al DNA.

Ceilalți doi inculpați sunt acuzați de trafic de influență. „De la același martor, în perioada 2016 – 2018, inculpații Grigoriță Horia și Găman Stoiana au pretins și primit, în mai multe tranșe, sumele de 106.800 de lei, respectiv 96.800 de lei, pretinzând că își vor exercita influența asupra unor funcționari din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara. Scopul acestor demersuri era acela a se amâna sau stopa controalele demarate de organele fiscale la anumite societăți comerciale și de a nu se constata existența unor eventuale infracțiuni de evaziune fiscală. În cauză s-au instituit măsuri asigurătorii în ceea ce-i privește pe inculpații Găman Stoiana și Grigoriță Horia Ioan”, se mai arată în același comunicat.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: