Evenimentul Zilei > Social > Șeful Serviciului Omoruri în vizorul ministrului de Interne! „Poliţiştii trebuie să se ţină departe de sfera politică…” DETALII de ULTIMĂ ORĂ!
Șeful Serviciului Omoruri în vizorul ministrului de Interne! „Poliţiştii trebuie să se ţină departe de sfera politică…” DETALII de ULTIMĂ ORĂ!

Șeful Serviciului Omoruri în vizorul ministrului de Interne! „Poliţiştii trebuie să se ţină departe de sfera politică…” DETALII de ULTIMĂ ORĂ!

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat marţi că şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, nu avea mandat să facă declaraţii publice în legătură cu modificările aduse Codurilor penale, subliniind că poliţiştii trebuie să se ţină departe de sfera politică.

Reamintim că Radu Gavriș, şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, vorbind despre efectele pe care le vor avea modificările pe care parlamentarii vor să le aducă codurilor penale. Comisarul trage un semnal de alarmă şi spune că toate acele propuneri desfiinţează orice dosar penal, în care sunt investigate fapte cu violenţă. Criminali, violatori sau aflţi infractori periculoşi vor fi prinşi mult mai greu sau poate niciodată. Radu Gavriş a acordat un interviu în exclusivitate jurnaliştilor Digi24.

Prezentă marţi la "Gala Sportului Dinamovist 2017", Carmen Dan a fost întrebată despre declaraţiile unui şef din Poliţia Română cu privire la efectele negative ale modificării Codurilor penale. 

"Eu sunt senator, voi fi în Parlament, voi participa atât la dezbateri, cât şi la vot. Faptul că un şef din Poliţia Română a ieşit şi a expus o părere personală, în baza unui mandat pe care eu nu i l-am acordat, nu consider că poate fi confundată cu o poziţie instituţională. Cu atât mai mult, cu cât Ministerul Afacerilor Interne nu are competenţa de a legifera.

Eu îmi doresc în această situaţie, în această conjunctură în care această temă s-a politizat extrem de mult, ca poliţiştii să fie reţinuţi şi să înţeleagă că sunt cei care aplică legea şi că această meserie impune nişte rigori. Cred că este obligaţia şefilor Poliţiei Române să vadă dacă acea expunere personală s-a făcut în contextul unui mandat, dacă a exprimat o părere personală şi în ce limite a avut loc această exprimare. Nu se face o anchetă. Este un poliţist care şi-a exprimat un punct de vedere. Repet, nu i-am dat eu acel mandat. Eu cred că rigorile acestei funcţii impun o anumită reţinere. Cred că poliţiştii trebuie să se ţină departe de sfera politică şi, din punctul meu de vedere, atât timp cât şi-a expus o părere personală, fiind cunoscut ca un bun profesionist, şi-a adus singur un deserviciu", a răspuns Carmen Dan, potrivit agerpres.ro.

Întrebată dacă poliţistul va fi sancţionat, Carmen Dan a spus: "Nu aşteptaţi ca un ministru, membru al unui partid politic, să dezlănţuie acum un jihad împotriva unui poliţist, specialist recunoscut, care a ieşit şi a expus public o părere personală. Eu spun că trebuia să existe reţinere, că trebuie să se înţeleagă că, pe acest subiect, care presupune multă discuţie în tema politicului, ar fi trebuit să rămână ceea ce este, un poliţist bun, un specialist bun, un profesionist bun".

Poliţistul a precizat că toate statele din UE alocă bani şi resurse pentru a monta cât mai multe camere de supraveghere, iar în ultimii şase ani nu a mai existat în Capitală niciun omor cu autor necunoscut.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.