Editura Evenimentul si Capital

News alert! Poliția Capitalei are un ȘEF NOU. Cum a fost SCHIMBAT DIN FUNCȚIE chestorul Voicu. Precizări de la IGPR | UPDATE

Autor: | | 1 Comentarii | 6185 Vizualizari

Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a solicitat prefectului Capitalei schimbarea din funcție a șefului Poliției Capitalei, chestorul Mihai Marius Voicu. Acesta a fost înlocuit, cu comisarul-șef de poliție Miron Adrian-Ciprian, inspector general adjunct al șefului IGPR, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Carmen Dan. Poliția Română precizează că decizia a fost luată, luni, ca urmare a reorganizării instituției, pentru pregătirea și gestionarea eficientă din punct de vedere al asigurării ordinii și siguranței publice în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.

UPDATE. Poliția Română a făcut precizări legate de schimbarea din funcție a șefului Poliției Capitalei:

„Având în vedere că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București este unitatea din cadrul Poliției Române căreia îi va reveni rolul principal în pregătirea și gestionarea eficientă din punct de vedere al asigurării ordinii și siguranței publice în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, la nivelul acestei instituții s-au decis unele măsuri pentru ridicarea capacității operaționale.

În continuarea procesului de modificare a structurii organizatorice, anunțată de către Inspectorul General al Poliției Române, începând cu data de 10.12.2018, propunerea de reorganizare a unității a fost aprobată, iar funcția de șef al Poliției Capitalei a fost transformată, fiind la același nivel ierarhic cu cea de adjunct al inspectorului general al I.G.P.R.

Astfel, cu aceeași dată, prin ordin al ministrului afacerilor interne, a fost împuternicit, în funcția de director general al D.G.P.M.B., pe o perioadă de maximum 6 luni, comisarul-șef de poliție Miron Adrian-Ciprian, care până în prezent a deținut funcția de inspector general adjunct al I.G.P.R.

În consecință, chestor de poliție Voicu Mihai Marius, director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost eliberat din funcție și pus la dispoziția D.G.P.M.B. pe o perioadă de 6 luni.

Totodată, pe lângă modificările structurale, pentru acoperirea deficitului existent și buna funcționare, Poliția Capitalei va beneficia și de suplimentarea numărului de posturi și, implicit, de creșterea numărului de polițiști care se vor încadra în unitățile de poliție pe tot parcursul anului, pe măsură ce vor absolvi instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Modificările urmăresc obținerea de eficiență și calitate sporite în activitate, descentralizarea deciziei, dinamizarea proceselor interne și creșterea gradului de specializare pentru anumite segmente de activitate, astfel încât să se asigure un răspuns instituțional optim la realitățile și evoluțiile sociale, iar Poliția Română să își îndeplinească în mod eficient misiunea de garant al siguranței comunității”.

Știrea inițială

În solicitarea către prefect se arată că șeful Poliției Capitalei va fi pus sub cercetare, conform Statutului Polițistului, informează National.

El ar putea fi înlocuit de Adrian Ciprian Miron, în prezent adjunct al Inspectorului IGPR, susţin aceleaşi surse.

În data de 7 decembrie şeful IGPR Ioan Buda a trimis o adresă către Prefectura Capitalei în care a solicitat prefectului sa avizeze eliberarea din functie a lui Voicu, invocând două articole de lege, unul din Legea de organizare şi funcţionare a Poliţiei Romane, iar al doilea din Statulul poliţistului.

În vârstă de 42 de ani, Adrian Ciprian Miron este adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române din aprilie 2018, anterior, el deţinând funcţia de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

Bombă la Miami! Naomi Osaka, eliminată în turul 3! Cum poate ajunge Simona Halep lider mondial

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI